Itä-Ukrainassa ainakin yksi kuoli ja seitsemän haavoittui Venäjän iskuissa

0
Viranomaisten mukaan Venäjän joukot iskivät Kostjantynivkan kaupunkiin ja sen lähialueille tykistötulella ja raketti-iskuilla.  LEHTIKUVA / AFP
Viranomaisten mukaan Venäjän joukot iskivät Kostjantynivkan kaupunkiin ja sen lähialueille tykistötulella ja raketti-iskuilla. LEHTIKUVA / AFP

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja seitsemän haavoittunut Venäjän iskuissa Donetskin alueella Itä-Ukrainassa, kertovat alueen viranomaiset uutiskanava CNN:n mukaan.

Viranomaisten mukaan Venäjän joukot iskivät Kostjantynivkan kaupunkiin ja sen lähialueille tykistötulella ja raketti-iskuilla. Iskut osuivat muun muassa rautatieasemalle, torille sekä siviilitaloihin, kertoi Donetskin alueellinen syyttäjänvirasto Telegramissa. Kaikkiaan yli 30 asuintalon kerrottiin kärsineen tuhoista.

Syyttäjänviraston mukaan iskuissa kuoli 50-vuotias nainen ja yksi haavoittuneista oli Puolan kansalainen.

Venäjä teki viimeksi tiistaina siviiliuhreja vaatineen iskun Donetskin alueella sijaitsevaan Kramatorskin kaupunkiin. Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan ainakin yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui iskussa, jossa vahingoittui kuusi rakennusta.

Helmikuussa puolestaan kolme ihmistä kuoli ja 20 haavoittui, kun venäläisohjus osui kaupungin keskustaan.

Venäjä pyrkii valloittamaan koko Donetskin alueen, jonka se kertoi viime vuonna liittäneensä osaksi Venäjää. Kansainvälinen yhteisö ei ole tunnustanut alueliitosta.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Saara-Miira Kokkonen