Jaana Haapasaloa ei haastatella Rikosseuraamuslaitoksen johtoon – perustelut tulevat julkisiksi, kun nimitys on tehty

0
Jaana Haapasalo ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois sen jälkeen, kun ei saanut kutsua haastatteluun. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen psykologian tohtori, valtiotieteen maisteri ja entinen kunnallispoliitikko Jaana Haapasalo ei edennyt joukkoon, josta Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) uusi pääjohtaja valitaan. Risen pääjohtajan rekrytointia hoitaa oikeusministeriö, joka on valinnut haastateltavat seitsemän hakijan joukosta.

Oikeusministeriön henkilöstöyksikön päällikkö Kati Pärnänen toteaa, että tieto haastatteluun kutsutuista ei ole vielä julkinen.

– Perustelumuistio ja ansioyhteenveto tulevat julkisiksi, kun nimitys on tehty. Nimitysaikataulu ei ole vielä tiedossa.

Haapasalo pettyi oikeusministeriön päätökseen jättää hänet haastattelematta. Viikonloppuna asiaa Twitterissä kommentoinut Haapasalo kertoi päättäneensä perua hakemuksensa. Hänestä valintaprosessi ei ole reilu: ”Kokenutta psykologian tohtoria ja oikeus- ja kriminaalipsykologian dosenttia ei kutsuttu haastatteluun. Haku näyttää suosivan Risen sisäisiä hakijoita.”

Hakijoiden joukossa oli mukana useita Rikosseuraamuslaitoksessa työskenteleviä ja sen alaisten rikosseuraamuskeskusten johtajia.

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Sen tavoitteena on osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta. Risen nykyinen pääjohtaja Arto Kujala on jäämässä eläkkeelle.