Järjestelmävika aiheutti myöhästymisiä rantaradalla

6
Tänään selviää, päättyykö veturinkuljettajien lakko ja lähtevätkö junat taas liikkeelle. Kuva Espoon asemalta. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Junat myöhästelevät tiistaina rantaradalla. Kuva Espoon asemalta. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Rantaradalla oli tiistaina Kauklahden ja Kirkkonummen välillä rautatieinfran järjestelmävika, joka aiheutti junaliikenteelle myöhästymisiä.

Asiasta tiedottaa Fintraffic Rataliikennekeskus. Tilanne keski iltapäivällä muutaman tunnin ajan.

Artikkeli päivitetty 28.3.2023 klo 15.44.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fakta
2 kuukautta sitten

Niin, vaikka ois kaksoisraide, niin ei auta jos mikään juna ei kulje häiriön takia. Tämä vaan tiedoksi niille joilla on tunnin juna kiima.

Pertti
2 kuukautta sitten
Reply to  Fakta

Kyllä rautateillä on paljon korjattavaa aikataulujen sekä tekniikan takia ennen kuin voi puhua ”tunnin” junasta. Kyllä pitää ensin olla luottamus aikatauluun ennen kuin rakennetaan uutta.

MDI
2 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Voi kun faktapertitkin ymmärtäisivät, että VR on toimija valtion omistavilla kiskoilla, ei mikään Valtion Rautatiet.

pertti
2 kuukautta sitten
Reply to  MDI

En ole kirjoittanut mitään valtionrautateistä. Jos ymmärrät luetun tekstin niin huomaat. Kirjoitin rautatiellä, mielestäni juna kulkee siinä. Viat ovat moninaist, osa tulee radasta osa tekniikasta ja osa ihmisistä.
Laietaan ensin aikataulut kuntoon.

MDI
2 kuukautta sitten
Reply to  pertti

Radan ja ratatekniikan viat ovat Ratahallintokeskuksen vastuualuetta, ei VR-Yhtymän ja tietenkin aikataulut pettävät kun rataympäristössä on jotain vikaa.

Pertti
2 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Ei sillä ole merkitystä kenen vastuualue on. Aikataulut ensin kuntoon. Rata ja VR on molemmat valtion omistamia. Miksi siirrellä vastuuta kirjanpidollisesti kun omistaja on sama.