Juhani Vainio, 90, käy edelleen töissä – Ura alkoi linja-auton rahastajana 76 vuotta sitten

0
Juhani Vainio omassa työhuoneessaan Vainion Liikenteen toimistolla Hossiankadulla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Maaliskuinen iltapäivä Salon Hossiankadulla. Liikenneneuvos Juhani Vainio tervehtii vierailijoita jämäkällä kädenpuristuksella.

– Saisiko olla kahvia? mies kysyy ja kaataa sumppia toimittajan ja kuvaajan kuppeihin.

Kahvin lisäksi tarjolla on myös pientä suolaista ja makeaa.

– Tässä on nyt aika montaa lajia, Vainio naurahtaa.

Keskustelu kääntyy pian Vainion työuraan, joka on Salon ja Suomen mittakaavassa varsin ainutlaatuinen. Se on nimittäin kestänyt jo yli 75 vuotta.

Vainio mainitsee olleensa juuri viime viikolla eräässä kokouksessa Turussa. Nuorekkaasta liikenneneuvoksesta ei kuuna päivänä uskoisi, että hän täyttää 11. maaliskuuta 90 vuotta.

11. maaliskuuta 90 vuotta täyttävä Juhani Vainio aloitti työuransa Vainion Liikenteellä vuonna 1947. Vainio on työskennellyt vuosien varrella esimerkiksi linja-auton rahastajana, autokorjaajana ja yhtiön toimitusjohtajana. Hän istuu edelleen myös yhtiön hallituksessa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Nimi ”Vainio” soittaa varmasti kelloja monien salonseutulaisten päässä. Kun vielä huomioidaan Juhani Vainiolle myönnetty liikenneneuvoksen arvonimi, lienee selvää, että hänellä ja J. Vainion Liikenne Oy:llä on selvä yhteys.

Yhteyttä voi kuvailla vähintäänkin tiiviiksi, sillä Vainio aloitti työskentelyn isänsä perustamassa yrityksessä vuonna 1947. Kuten todettua, työura jatkuu edelleen.

– En minä käytännön toiminnassa oikein enää mukana ole, Juhani Vainio painottaa.

Hänellä on kuitenkin yhä Vainion Liikenteen toimistolla oma työhuone.

– Käyn täällä lähes päivittäin. Kai siihen on tavallaan tottunut, Vainio toteaa.

– On mukavaa tavata tuttuja kavereita. Samalla voi sitten tuoda vaikka pullaa, hän naurahtaa.

Juhani Vainio istuu tänäkin päivänä Vainion Liikenteen hallituksessa. Hallituksen puheenjohtajuudesta hän luopui vasta pari vuotta sitten.

– Nyt olen sanonut, että olisi aika löytää uusi jäsen, kun 90 vuotta tulee mittariin, hän lausuu.

Juhani Vainio on työskennellyt joukkoliikennealalla jo 76 vuotta. Arkistokuva vuodelta 2017. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

14-vuotias Juhani Vainio aloitti työuransa linja-auton rahastajana 76 vuotta sitten. Jooseppi Vainio oli perustanut Vainio Liikenteen vuonna 1930, ja yritys pyrki uuteen nousuun sotien jälkeisenä aikana.

– Silloin linja-autoissa kuljetettiin milloin mitäkin. Tapettuja vasikoita teurastamolle, ruumisarkkuja ja asiakkaiden apteekkireseptejä, Vainio luettelee.

Sittemmin Vainio siirtyi työskentelemään yrityksen korjaamolle. Linja-autokortin saatuaan hän myös ajoi busseja jonkin verran, lähinnä tilausajoja ulkomaille.

Juhani Vainio nousi Vainion Liikenteen toimitusjohtajaksi 24-vuotiaana vuonna 1957. Tuota toimea hän hoiti vuoteen 1998 asti.

– Laajennuimme silloin vauhdilla. Yrityskauppoja tehtiin liki kymmenkunta, hän laskeskelee.

Vuonna 1975 toiminta lähes kaksinkertaistui, kun Vainion Liikenne osti Särkisalon Linjan. Yhtiön ostaessa Matka-Autojen toiminnan vuonna 1999 oli toimitusjohtajan tuoliin istahtanut Juhani Vainion veljenpoika Matti Vainio.

Juhani Vainio aloitti 14-vuotiaana rahastajan työt autossa, joka oli hyvin samanlainen kuin takana oleva museoauto. Vuoden 1938 vuosimallia oleva Volvo poistui liikenteestä vuonna 1963. Arkistokuva vuodelta 2017, jolloin Vainiolla oli työuraa takana 70 vuotta. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Jos maailmantilanne oli haastava Juhani Vainion työuran alussa, sitä se on nytkin. Koronapandemia ja erilaiset rajoitukset sekä sittemmin Ukrainan sota ja inflaatio ovat vaikeuttaneet ihmisten elämää.

– Matkustajamäärät eivät ole vielä koronaa edeltävällä tasolla. Sota taas on aiheuttanut polttoainehintojen nousun ja osittaisen varaosa- ja komponenttipulan, toimitusjohtaja Matti Vainio toteaa.

Juhani Vainio pohtii yhtiön tilanteen olevan jo kuitenkin huomattavasti parempi kuin vuosi sitten.

– Kyllä me pärjäämme. Kilpailu on kovaa, mutta taloudellinen tilanteemme on nyt hyvä. Valoa on selvästi tunnelin päässä.

Matti Vainio allekirjoittaa setänsä näkemykset.

– Viime vuodet ovat olleet opettavaisia. Korona näytti, että takapakkia voi tulla nopeastikin. Kunnia kuuluu henkilökunnallemme, joka on mukautunut haastaviin tilanteisiin, hän kiittelee.

Juhani Vainion veljenpoika Matti Vainio on työskennellyt perheyrityksen toimitusjohtajana vuodesta 1998 lähtien. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Juhani Vainio on käynyt Linja-autoliiton liittokokouksessa 1950-luvulta lähtien.

– Ei ole tainnut yksikään vuosi jäädä välistä, hän muistelee.

– Meidän alallamme on useita perheyrityksiä, jotka ovat toimineet 70–80 vuotta. Liittokokous on ikään kuin perhekokous, Matti Vainio lisää.

Juhani Vainiokin myöntää, että yhteisöllisyydellä on oma kortensa keossa.

– Tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita on vuosien varrella ehtinyt syntyä, hän sanoittaa.

Vainion Liikenteen toimistolle hän astelee liki päivittäin, koska kokee homman mielekkääksi.

– Olen pysynyt terveenä, mitä nyt lonkka joskus hiukan vihoitteli. Sekin on tosin jo kunnossa, hän iloitsee.

Liikenneneuvos Juhani Vainio viettää syntymäpäiväänsä 11. maaliskuuta. Hän on merkkipäivänsä aikaan matkoilla.

Vainion Liikenteen tuorein historiikki on yhtiön toimitusjohtajan Matti Vainion mukaan ennen kaikkea kuvakirja.

Tuore historiikki kertoo Vainion Liikenteestä kuvina

J. Vainion Liikenne Oy julkaisee liikenneneuvos Juhani Vainion 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi uuden historiikin.

– Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen yrityshistoriikki, vaan enemmänkin kuvakirja, Vainion Liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio painottaa.

Vainion Liikenne – linja-autot 1930–2020 sisältää kuvan liki jokaisesta autosta, jonka yhtiö on historiansa aikana omistanut.

– Autoja on vuosikymmenten aikana ollut yli 500, ja vain seitsemästä jäi kuva puuttumaan, Vainio kertoo.

Historiikin on koonnut lahtelainen linja-autoalan tuntija Juhani Intosalmi, jonka kuva-arkisto kattaa yli 50 000 otosta.

Vainion Liikenteen vuoden 1950 Volvo B513 koriuudistuksen jälkeen vuonna 1957.