Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua – molemmat osapuolet hylkäsivät sovintoehdotuksen

0
Alan kolmas lakko alkaa huomenna torstaina puoliltaöin. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Alan kolmas lakko alkaa huomenna torstaina puoliltaöin. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto tviitissään. Sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM että Kiinteistötyönantajat hylkäsivät sovintoehdotuksen.

Tämä merkitsee, että alan kolmas lakko alkaa torstain vastaisena yönä puoliltaöin. Lakon on määrä päättyä lauantaina puoliltaöin. Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakon piirissä on noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

– Pienipalkkaiset siivoojat ja kiinteistönhoitajat ansaitsevat kunnon palkankorotukset. Tämä ehdotus ei vielä ollut kokonaisuutena riittävä, sanoi PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

Nyt hylätty sovintoehdotus oli kolmas meneillään olevassa työriidassa. Työriidan aikana on järjestetty jo kaksi aiempaa lakkoa viime viikkoina.

PAMin hallitus päätti kahdesta uudesta lakkovaroituksesta kiinteistöpalvelualalle. Ellei sopua synny, alkaa kaikkia kiinteistöpalvelualan töitä koskeva kaksipäiväinen lakko 13. huhtikuuta. Sen jälkeen alkaa alan suurimpia yrityksiä koskeva toistaiseksi voimassa oleva lakko 15. huhtikuuta.

PAMin hallitus julisti lisäksi maanantaina hakusaartoon SOL Palvelut ja SOL Kiinteistöpalvelut.

PAMin mukaan SOL on toiminut poikkeuksellisen asiattomasti painostaessaan työntekijöitään lakonalaiseen työhön.

Viivi Salminen, Nina Törnudd