Kiusaavat vanhaa naista

10

Sivistyneissä valtioissa on laki, joka kieltää eläinrääkkäyksen. Olisipa samanlainen laki, joka estäisi vanhusten vastaavan kohtelun.

Kodissani ei ole ollut sähköjä kahteen kuukauteen. Kirjoitin aiheesta kuukausi sitten (SSS 21.2.), mutta mikään ei ole muuttunut.

Aikanaan niin kaunis taloni ja puutarhani halutaan viedä minulta. Kuuden vuoden ajan sain Kelasta tukea sähkölaskuihini, mutta en enää. Tämä tuntuu kiusanteolta yksinäistä leskinaista kohtaan. Olen yrittänyt selvittää asioita lukuisten viranomaisten kanssa, mutta sota byrokratiaa vastaan ei ole johtanut mihinkään.

Kuten sanonta kuuluu, pitää vain uskoa, että Jumalan armo kestää papiston kaatumisen.

Lana Rönqvist

kirjoittaja käyttää nimimerkkiä

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ikäihmisten tasa-arvo
2 kuukautta sitten

En tunne asiaasi, mutta jos sähköt menisivät kennelistä, barrikaadeille olisi jo noustu, tai rahankeräys järjestetty. Olen huomioinut jo monesti, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

MammaMaalta
2 kuukautta sitten

Suomessa on jo vuosia ihmisten asenteet olleet enempi eläinten hyvinvoinnin hoitamisen puolesta, kuin että voinnissaan heikkenevästä ihmisestä huolehdittaisiin. Varsinkin, kun hoito- ja hoivapaikkoja vain vähennetään, vaikka kysyntä kasvaa.

Ikäihmisten tasa-arvo
2 kuukautta sitten

En tunne avustusrahan lainsäädäntöä, mutta Kela puuttuisi takuulla, jos lahjoittaisin Sinulle sähkötukirahaa. On tämä Suomi oikein byrokratian ja köyhän kyykyttämisten ihmemaa!
EU harkitsee asioita, kuten lennolle saat ottaa vain yhden sytkärin. Hyvä Suomi!

Ikäihmisten tasa-arvo
2 kuukautta sitten

Vallanpitäjät suututtivat hoitajatkin, kun lakonuhan alla poliisivoimin työpaikoille uhkasivat toimittaa. Entisenä hoitajana myös kimpaannuin, kuten nykyhoitajatkin, olisin eronnut rekisteristä.
Onko se helpointa aina riistää heikompia, Kelankin politiikassa?
Muistuu mieleeni kokemus, että vääryydelle löytyy puolustajia, oikeudelle harvemmin.

MDI
2 kuukautta sitten

Suomessa ei ole ammattinimikettä hoitaja, on vain ex-apuhoitajia, jotka leikkivät sairaanhoitajia ja lopulta kuitenkin lääkäri vastaa kaikesta.

Pertti
2 kuukautta sitten

Täällä Suomessa on ollut jo pitkään outoa politiikkaa suomalaisten hyväksi. Täällä tärkeysjärjestyksessä on maailman pelastaminen, monetko sukupuolet, eläinten hyvinvointi jne. Euroopassa suomen mepit äänestävät suomalaisten elinmahdollisuuksia vastaan. Halutaan pelastaa maailma päästöiltä. Kiina rakentaa joka vuosi kaksi uutta hiilivoimalaa ja omat edustajat äänestävät omien kansalaisten hyvinvointia vastaan Euroopassa. Mitä tämä tarkoittaa? Ainakin yksi puolue on erittäin hyvillään kun sähkön hinta pomppasi ylös, kuluu vähemmän, maailma pelastuu. Ihan oikeasti ei yksikään puolue tänään ajan heikomman osaa kokonaisvaltaisesti. Ei yksikään. Vihreet loistaa kaikkein eniten heikentämällä ihmisten elintasoa etupäässä vanhusten ja nuorten ”tavallisten” lapsiperheiden arkea. Miksi ”tavallinen” ihminen on nykyään kirosana, sen asemaa on… Lue lisää »

Tavis torilta
2 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Tavallisen ihmisen tavallinen elämä on jotain käsittämätöntä toisille. Tavallinen suomalainen ruoka suomalaisista raaka-aineista valmistettuna on jo koulujen ruokalistoilla vähemmistönä, ja tuskin menee kymmeniä vuosia, kun jo suomen kielikin on vähemmistönä turuilla ja toreilla. Ikääntyneet enää mutisevat torikaffeilla vanhalla äidinkielellään. Näinkö Suomi kuopataan?

Kuka on tavallinen?
2 kuukautta sitten
Reply to  Tavis torilta

Mitä on tavallinen suomalainen ruoka? Läskisoosia, ruskeata kastiketta ja pottuja, ei kiitos. Sitten kun – tai jos – joudun johonkin hoivakotiin, haluan syödä monipuolista ja hyvänmakuista ruokaa, jota on maustettu muullakin kuin suolalla ja maustepippurilla.
Eikä se suomen kieli mihinkään häviä, mutta muuttuu varmasti. Sitä se on tehnyt jo vuosituhansia, meidän kieli on jo täynnä lainasanoja. Sama pätee ruokiin, ei ole lihapullatkaan suomalaisia alkuperältään – tai makaronilaatikko…

pertti
2 kuukautta sitten

Suomalainen raaka-aine ruokaan sekä mausteet joita nykyän käytämme.En minä syö mainitsemisiasi ruokia vaikka teen ne Suomalaisisa raaka-aineista. Ei tarvitse mennä 50-100 vuotta taaksepäin kun puhutaan Suomalaisesta ruuasta. Kalaa voi syödä monin erit avoin, kanaa voi syödä sitäkin monin tavoin, sieniä, marjoja lihaa ym. toivottavasti et itse ole noin rajoittunut mitä kirjoitit.
Ei Suomalainen raaka-aine tarkoita sitä ettei mausteta muillakin kuin maustepippurilla ja suolalla. Näistä muuten ei kumpikaan ole kotimaista tuotetta
Kyllä Suomen kieli on pikkuhiljaa häviämässä. On jo pitkään ollut ravintoloita joissa puhutaan vain Englantia.

Erpe
2 kuukautta sitten
Reply to  Tavis torilta

Pertti kirjottaa aivan oikein, niin siinä käy.