Koiviston liigauran uusi piste-ennätys jäi ironisesti vapaaheitosta kiinni – ”Pistän viestiä Jebille tänään”

0
Mikko Koivisto (vas.) sai läpyt Juho Nenoselta ja Roope Ahoselta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Vilpas–Kouvot-ottelun jälkeisten haastattelujen pääosan ansaitsi – halusi tai ei – tietenkin Mikko Koivisto. Miesten SM-koripallohistorian peräkkäisten onnistuneiden vapaaheittojen putki kasvoi peräti kuudella 57:ään.

– Pistän viestiä Jebille tänään, Koivisto tokaisi viitaten entiseen joukkuekaveriinsa ja aiempaan ennätysmieheen Jeb Iveyyn.

Vilpas-kapteenin puheista pystyi päättelemään, ettei kyseinen aihe ole ollut konkarin mielessä päällimmäisenä.

– Ei tullut mietittyä esimerkiksi sitä, että mikä heitoista sen ennätyksen toisi. Oli ihan kiva, että ennätys tuli ja ehkä ihan kiva, että se putki nyt katkesikin, Koivisto mainitsi.

Niin, illan kymmenes vapaaheitto kolahti lopulta rautaan. Peräti 11 vapaaheiton määrä on hänen urallaan yksittäisen korisliigaottelun suurin.

– Olin vähän väsynyt lopussa, Koivisto totesi syyksi kahteen viimeiseen epäonnistuneeseen vapariin.

Perjantaista oli vähällä tulla jokseenkin totaalinen ennätysten ilta. Uran piste-ennätys (31) tuli ensimmäisessä suuremman roolin liigaottelussa runsaat 12 vuotta sitten. Nyt 466. ottelussaan mies sivusi tuota lukemaa, vaikka 32:s oli tarjolla vielä esimerkiksi vapaaheittoviivalta.

– Ei se oikeastaan kaiherra, ettei uutta ennätystä tullut. Ehkä se on tarinana parempikin, että se liigauran ensimmäinen peli jää tilastoihin, Koivisto hymähti.