Korisliigan sarjajärjestelmän laatijat voivat taas taputella itseään olkapäälle – Vilppaalla riittää päätöskierroksella kysymysmerkkejä

0
Vilppaan ja Katajan edellinen ottelu päättyi KeyShawn Feazellin ja Vilppaan 85-81-voittoon.

Korisliigan uudistuneen sarjajärjestelmän laatijat voivat taputtaa tänäkin keväänä toistensa olkapäät helliksi, sillä keskiviikon päätöskierroksen kuudesta ottelusta vain yhdessä ei ole minkään sortin panosta.

Salolaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti Joensuuhun, jossa Vilpas lähtee hakemaan voittoa – vai lähteekö? Ottelun lähtökohdat ovat nimittäin sinänsä poikkeukselliset, että Vilppaalle riittää kolmossijan pitämiseen yhdeksän pisteen tappio Katajalle. Jos Kataja voittaa 10 pisteellä tai enemmän, nousee se Vilppaan ohi neljänneksi.

Jos Vilpas pysyy kolmantena, puolivälierät alkavat alustavan ohjelman mukaan Salohallissa sunnuntaina kello 18. Jos taas Vilpas putoaa neljänneksi, puolivälierät alkavat Salohallissa lauantaina kello 17 (lauantain ottelu on myös tv-ottelu).

Kataja taas voi valahtaa vielä viidenneksi, mikäli joukkue häviää Vilppaalle ja samaan aikaan KTP voittaisi Kouvot. Siinä tapauksessa KTP kohtaisi Katajan ja Vilpas Kouvot. Vilpas saa Kouvot vastaansa myös siinä tapauksessa, jos joukkue pitää kolmossijan ja Kouvot häviää KTP:lle.

KTP tulee Vilppaan vastustajaksi siinä tapauksessa, että Vilpas häviää Katajalle alle 10 pisteellä ja Kouvot voittaa KTP:n.

Vilpas ei pääse Kataja-otteluun parhaista mahdollisista lähtökohdista, vaikka alla onkin lauantailta voitto Karhubasketista kauden parhaalla esityksellä. Polvivaivaisten Perttu Blomgrenin ja Roope Ahosen pelaaminen on epävarmaa, kuten myös sairastelleen Juho Nenosen.

Vilpas lähti reissuun jo tiistaina iltapäivällä. Joukkue majoittuu Jyväskylässä ja lähtee keskiviikon aamutreenien jälkeen 250 kilometrin päähän Joensuuhun. Pelaava kokoonpano selviää vasta aamuharjoitusten jälkeen.

Viime perjantaina Kouvot rökittänyt Kataja taas pääsee otteluun parhaalla 11 pelaajan ryhmällään.

Ylemmän jatkosarjan voittaja ratkaistaan Kauhajoella Karhubasketin ja Seagullsin ottelussa, jota kevätkauden perusteella moni saattaa pitää myös tulevien finaalien kenraaliharjoituksena. Ottelun panos on selvä, voittaja on jatkosarjan ykkönen, hävinnyt jää kakkoseksi ja kohtaa puolivälierissä alemman jatkosarjan voittajan BC Nokian.

Jatkosarjan voittaja kohtaa puolivälierissä todennäköisesti Tampereen Pyrinnön. Lapuan Kobrilla on vielä pieni sauma pudottaa Pyrintö pois pudotuspeleistä, mutta se vaatii sitä, että Kobrat voittaa kotikentällään BC Nokian ja samaan aikaan Pyrintö häviää Pyynikillä sarjajumbo Hongalle.

Keskiviikon ainoa panokseton ottelu pelataan Lahdessa, jossa sijalle 9 tai 10 jäävä Lahti Basketball kohtaa sijalle 11 jäävän Korihait.

Korisliigan jatkosarjojen päätosottelut keskiviikkona kello 18.30: Karhubasket-Seagulls, Kataja-Vilpas, KTP-Kouvot, Kobrat-BC Nokia, Pyrintö-Honka, Lahti Basketball-Korihait.