Kumpi on Savolaisen valinta: KTP vai Kouvot?

0
Remy Abellin johdolla Karhubasketin kaatanut Vilpas lähtee pudotuspeleihin joko kolmos- tai nelosruudusta. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

Vilppaan lähtökohta jatkosarjan päätösotteluun Katajan vieraana on selvä: voitolla tai alle 10 pisteen tappiolla Vilpas on kolmas ja Kataja neljäs, vähintään 10 pisteen tappiolla Vilpas on neljäs ja Kataja kolmas.

Joka tapauksessa Vilpas kohtaa puolivälierissä joko KTP:n tai Kouvot, jotka kohtaavat päätöskierroksella.

olmannen sijan merkitys kasvaakin vasta siinä vaiheessa, mikäli Vilpas etenee välieriin. Kolmanneksi sijoittuva sijoitetaan pudotuspelikaaviossa samalle puolelle jatkosarjan kakkosen (Seagulls/Karhu) ja seitsemännen (BC Nokia) kanssa. Toisella puolella kaaviota on jatkosarjan ykkönen (Seagulls/Karhu), nelonen, vitonen ja kahdeksas (Pyrintö/Kobrat).

Kolmas sija siis tarkoittaisi sitä, että Vilpas välttäisi mahdollisessa välierissä jatkosarjan voittajan. Lisäksi kotietu annetaan välierissä, finaalissa ja pronssiottelussa aina paremmin sijoittuneelle.

– Kolmossija on iso juttu, koska se on ollut meidän päätavoite jatkosarjassa, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen muistutti.

Mahdollisista puolivälierävastustajista Kouvot oli runko- ja jatkosarjassa Vilppaalle selkeästi viheliäisempi vastustaja kuin KTP.

Mutta kumman Jussi Savolainen valitsisi?

– Jos on pakko valita, niin KTP. Kouvot on kuitenkin niin erilainen, vaarallinen ja nopea, vaikka edellisessä ottelussa saimmekin heitä vastaan juonesta kiinni (109–86).

– Jos siis on ihan pakko valita, niin KTP, Savolainen toisti.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments