Lähijunaliikenne kiinnostaa varsinaissuomalaisia enemmän kuin tunnin juna

0

Lähijunaliikenne kiinnostaa varsinaissuomalaisia äänestäjiä enemmän kuin tunnin juna. Tämä selviää kyselyssä, jonka Salon Seudun Sanomat ja Turun Sanomat teettivät puolueiden kannatusmittauksen yhteydessä.

Vajaa puolet kyselyyn vastanneista, 47 prosenttia, käyttäisi lähijunia, jos niiden liikennöinti alkaisi Varsinais-Suomessa. Kiinnostuneimpia lähiliikenteestä ovat turkulaiset. Heistä 53 prosenttia käyttäisi lähijunia.

Salon seutukunnassa käyttäjät jäävät vähemmistöön. Heitä oli vastaajissa 38 prosenttia.

Tunnin junaan kuuluva kaksoisraide Turun ja Salon välille on osa maakunnan lähijunasuunnitelmia. Lähijunat liikennöisivät Turusta myös Uuteenkaupunkiin ja Loimaan kautta Tampereen suuntaan.

Kyselyssä ylivoimainen enemmistö varsinaissuomalaisista on sitä mieltä, että Turun tunnin junaa ei pidä rakentaa nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Haastatelluille esitettiin väittämä: Tunnin juna Turusta Helsinkiin pitää saada rakenteille valtiotalouden säästöpaineista huolimatta.

 

Näin kysely tehtiin

Puoluekannatusmittauksen yhteydessä äänestäjiltä kysyttiin kantaa väittämään: Käyttäisin lähijunia, jos niiden liikennöinti alkaisi Varsinais-Suomessa.
Tiedonkeruu toteutettiin 27.2.-6.3.2023.
Tiedonkeruu tehtiin Internet-paneelin ja puhelinhaastattelujen yhdistelmänä.
Haastateltavat olivat 18-79-vuotiaita varsinaissuomalaisia.
Haastateltavia oli 1 157.
Haastateltavista 12 prosenttia asuu Salon seutukunnassa (Salo ja Somero).

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments