LP Viesti Akatemian kausi lentopallon naisten Ykkössarjassa päättyi pitkän kaavan kautta myöhään sunnuntaina

0
LP Viesti Akatemia joutui tunnustamaan RaisU:n paremmakseen Ykkössarjan puolivälierissä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

LP Viesti Akatemian kausi lentopallon naisten Ykkössarjassa sai päätöksensä sunnuntaina Raisiossa. Akatemia kärsi toisessa puolivälieräottelussa 2–3-tappion Raision Urheilijoille ja hävisi vielä varsinaisen ottelun jälkeen pelatun lisäerän 16–25. Ottelu päättyi sunnuntai-iltana 21.45.

Lisäerä tarvittiin, koska Akatemia oli voittanut oman kotipelinsä lauantaina Salon Urheilutalolla. Runkosarjassa RaisU oli neljäs, Akatemia viides.

Akatemialla oli mahdollisuus edetä välieriin voittamalla varsinaisen ottelun viides erä, mutta sen RaisU vei selvästi 15–5. RaisU teki viidennessä erässä seitsemän ensimmäistä pistettä.

Myös lisäerä alkoi Akatemian kannalta lähes yhtä heikosti. RaisU siirtyi siinä jo 6–0-johtoon. Salolaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan pääsivät jopa johtoasemaan tilanteessa 11-10. Loppuerä mentiin kuitenkin jälleen kotijoukkueen vahvassa komennossa.

Varsinaisessa ottelussa Anna Johtela ja Saimi Heikkinen tekivät 18 pistettä. Akatemia ei saanut ratkaisupeliin yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkosta eikä passari Irina Mäkistä, jotka lähtivät jo valmistautumaan liigajoukkueen pudotuspeleihin Kisakallion leirille.

RaisU:n lisäksi välieriin menivät Joen Juju, PuMa Volley sekä lisäerän kautta Tapanilan Erä, joka pudotti jatkosta runkosarjakolmosen Vaasan Kiiston.