LP Viestin historian heikoin kausi päättyi kotitappioon – mitalipelit pelataan ensimmäistä kertaa ilman salolaisia sitten kevään 2005!

0
LP Viestin kausi oli loukkaantumisten sävyttämä. Puolivälieräsarjassa loukkaantuivat vuorollaan passari Saana Virtanen ja kuvassa pelaajien takana makaava Arita Ternava.

LP Viesti jäi ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana ulos lentopallon naisten Mestaruusliigan mitalipeleistä.

LP Viesti hävisi tiistaina Salohallissa pelatun 4. puolivälieräottelun LP Kangasalle 0–3 (18–25, 19–25, 23–25) ja putosi välieristä voitoin 1–3.

Puolivälieräsarja ei jättänyt LP Viestille mitään jossiteltavaa sillä se hävisi myös kaksi ensimmäistä ottelua suoraan kolmessa erässä. Kolmannen ottelun joukkue voitti sunnuntaina Kangasalassa 3–1.

LP Kangasala otti jokaisessa kolmessa erässä etumatkan heti ensimmäisissä palloissa. Kahdessa ensimmäisessä erässä se kantoi selvään erävoittoon, mutta kolmas erä oli selvästi tasaisin. Lopulta LP Kangasalan Viivi Pyhäjärven peippi kolmannessa ottelupallossa päätti ottelu, ottelusarjan ja LP Viestin kauden.

Yksi ottelun hahmoista oli Salon Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemi (8/+5), joka toi vaihtopenkiltä ison lisäarvon Kangasalan syöttö- ja hyökkäyspelaamiseen.

– Sovimme sunnuntain pelin jälkeen, että kasataan oma peli. Tällaista tämä joukkueurheilu on parhaimmillaan, välillä onnistuu joku muu ja välillä itse saa tällaisen härkäpäivän, Heikkiniemi kertoi.

LP Viestin murheenkryyni oli koko kauden tavoin yleispelaajaosastolla. Amerikkalainen Jordan Lockwood (4/-5) jäi rumasti pakkaselle, eikä nuorista kotimaisista ollut vielä vastuunkantajiksi. LP Viestin tehokkain oli hakkuri Saana Lindgren (15/+9).

Vuonna 2008 Salon Viestistä eritytetty LP Viesti voitti seurahistoriansa seitsemänä ensimmäisenä kautena Suomen mestaruuden. Viime kaudella joukkue jäi ensimmäistä kertaa ilman mitalia ja nyt joukkue jäi ensimmäistä kertaa puolivälieriin.

Edellisen kerran Salossa ei ole pelattu naisten lentopallon pääsarjan mitalipelejä keväällä 2005, tuolloin Salon Viesti jäi puolivälieriin.