Media: Trumpin mahdollisen rikossyytteen ei odoteta etenevän tälläkään viikolla

0
Ensimmäisessä vaalikampanjatilaisuudessaan Texasissa lauantaina puhunut Donald Trump kiisti syyllistyneensä rikokseen. LEHTIKUVA/AFP
Ensimmäisessä vaalikampanjatilaisuudessaan Texasissa lauantaina puhunut Donald Trump kiisti syyllistyneensä rikokseen. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin mahdollinen rikossyyte ei ole etenemässä enää tällä viikolla, uutisoivat NBC News ja politiikan lehti Hill.

Mediatietojen mukaan New Yorkissa asiaa käsittelevä valamiehistö tapaa tällä viikolla enää torstaina käsitelläkseen toista juttua. Näin ollen Trumpin mahdollisesta rikossyytteestä ei järjestettäisi äänestystä tällä viikolla.

Trumpiin mahdollisesti kohdistuva syyte liittyy hänen rooliinsa aikuisviihdenäyttelijä Stephanie Cliffordin (taiteilijanimeltään Stormy Daniels) hiljaiseksi maksamisessa vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Cliffordin väitetään olleen suhteessa Trumpin kanssa, minkä Trump on kiistänyt. Ensimmäisessä presidentinvaalien kampanjatilaisuudessaan Texasissa lauantaina puhunut Trump kiisti syyllistyneensä rikokseen.

– New Yorkin piirisyyttäjä, Washingtonin ”epäoikeusministeriön” suojeluksessa ja johdolla, tutki minua jostakin, joka ei ole rikos, ei väärinkäytös eikä suhde, Trump sanoi kannattajilleen Wacon kaupungissa.

Trump sanoi paikalla olleille tuhansille kannattajilleen olevansa jälleen uuden ”noitavainon” ja valheellisen tutkinnan uhri.

Trump olisi ensimmäinen rikossyytteen saanut presidentti

New Yorkin valamiehistön oli alun perin huhuttu päättävän asiasta jo viime viikolla. Trump itse kertoi edeltäneenä viikonloppuna sosiaalisessa mediassa, että hänet olisi aiottu pidättää jo tiistaina. New Yorkin piirisyyttäjä Alvin Bragg kertoi sittemmin kolmelle republikaaniedustajalle lähettämässään kirjeessä, että Trump oli esittänyt perättömiä väitteitä pidätyksestä.

Jos Trumpia vastaan nostetaan syyte, hänestä tulee ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu vastaamaan rikossyytteeseen. Syytteeseen joutuminen tai edes tuomio ei kuitenkaan estäisi Trumpia jatkamasta pyrkimistään uudelleen presidentiksi.

Lassi Lapintie