Mikko Rantanen lähestyy tasaisen varmasti 50 maalin rajaa

0
Mikko Rantanen teki vierailevan Coloradon avausmaalin pelin toisessa erässä. Lisäksi hän syötti joukkueensa kolmannen maalin. LEHTIKUVA / AFP
Mikko Rantanen teki vierailevan Coloradon avausmaalin pelin toisessa erässä. Lisäksi hän syötti joukkueensa kolmannen maalin. LEHTIKUVA / AFP

Jääkiekon NHL:n suomalaistähti Mikko Rantanen on enää kahden maalin päässä tarunhohtoisena pidetystä 50 runkosarjamaalin rajasta. Rantanen iski kauden 48. maalinsa ja syötti Valeri Nitshuskinin tekemän ylivoimaosuman, kun hallitseva mestari Colorado Avalanche nappasi lopulta voittolaukauskisan jälkeen 4–3-vierasvoiton Arizona Coyotesista.

Suomalaiskiekkoilijoista vain Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat tehneet yksittäisen NHL-kauden aikana 50 maalia runkosarjassa. Kurri ylsi Edmonton Oilersin paidassa saavutuksen neljästi 1980-luvulla, ja Selänne toisti tempun kolmesti seuraavalla vuosikymmenellä.

NHL:n maalipörssin kolmossijaa pitävä Rantanen on pelannut tällä kaudella Coloradon kaikki 72 ottelua ja iskenyt peleissä komeat tehot 48+39=87. Coloradolla on jäljellä vielä kymmenen runkosarjapeliä.

Arizonassa mainiosti pelanneet Matias Maccelli ja Juuso Välimäki olivat Coloradoa vastaan vahvasti esillä. Maccelli laukoi kolmannessa erässä joukkueelleen 1–2-kavennuksen, ja Välimäki antoi syötön Clayton Kellerin tekemään 3–3-tasoitukseen.

– Näytti siltä, että koko joukkueemme rentoutui kolmannessa erässä, ja annoimme heille laatupaikkoja. Otimme jalan pois kaasulta ja päästimme heidät mukaan peliin. Tämä oli hyvä oppitunti meille, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Colorado on vahvasti pudotuspelipaikassa kiinni, sillä se on enää pisteen päässä keskisen divisioonan kärkijoukkueesta Minnesota Wildistä.

Puljujärvi sivussa idän kärkiottelussa

Itäisen konferenssin kärkikamppailussa Boston Bruins kukisti Carolina Hurricanesin vieraskaukalossa niukasti voittolaukauskisassa 4–3. Carolinan Sebastian Aho vastasi joukkueensa 3–3-tasoituksesta kauden 33. maalillaan.

Edmontonista Carolinaan siirtynyt Jesse Puljujärvi ei ollut Hurricanesin kokoonpanossa. Carolinassa kahdeksan ottelua pelannut Puljujärvi ei ole tehnyt pisteitä uudessa seurassaan, ja hänen peliaikansa jäi vajaaseen kahdeksaan minuuttiin Carolinan edellisessä ottelussa Torontoa vastaan.

Paavali Pastila