Wilma Murron kisalippu leimattiin ensimmäisten joukossa – Suomen MM-joukkueeseen valittiin viisi urheilijaa

0
Wilma Murto on hallitseva Euroopan mestari sisä- ja halliradalla. Kuva kauden 2021 avauskilpailusta Turusta. (Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

Salon Vilppaan Wilma Murto on niiden viiden suomalaisurheilijan joukossa, jotka valittiin ensimmäisinä elokuussa Budapestissä järjestettäviin MM-kisoihin.

Seiväshypyn sisä- ja ulkoratojen Euroopan mestari Murron lisäksi kisalippunsa ensimmäisessä erässä lunastivat kolmiloikan EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelä, aitajuoksija Viivi Lehikoinen, maratonjuoksija Alisa Vainio ja kävelijä Aleksi Ojala.

– Jokainen heistä on SUL:n valintajärjestelmän mukaisesti saavuttaneet kisoihin vaadittavan suoran tulosrajan annetussa aikaikkunassa ja osoittanut kilpailukykynsä ja kuntonsa tämän vuoden kilpailuissa, Suomen Urheiluliiton vastavalittu General Manager Jani Tanskanen kertoi liiton nettisivuilla.

Tulosraja oli tehtynä myös keihäänheiton EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalolla, mutta SUL ei valinnut häntä, koska valintakelpoisia urheilijoita voi olla enemmän kuin on maapaikkoja.

– Valintajärjestelmän mukaan lajeissa, joissa valintakelpoisia urheilijoita voi olla enemmän kuin on maakohtaisia urheilijapaikkoja, suurin painoarvo asetetaan arvioidulle menestysnäkymälle sekä vuoden 2023 tuloksille, Tanskanen tarkensi.

Seuraavaksi MM-joukkuetta täydennetään kesäkuun alussa. Itse kisat käydään 19.–27. elokuuta. Kisapaikkana toimii Tonava-joen varteen rakennettava, uusi 36 000 katsojaa vetävä kansallisstadion, jonka rakennustyöt ovat vielä kesken.