Neljänneksi jäänyt Vilpas ei saanut toivomaansa puolivälierävastustajaa – pudotuspelit alkavat lauantaina Salohallissa

1
Katajan Amanze Egekeze pääsi ensimmäisellä puoliajalla onnistumaan solkenaan kolmen pisteen heitoissaan. (kuva: SSS-arkisto)

Miesten Korisliigan pudotuspelipareista pelattiin Joensuun Kataja Basketin ja Salon Vilppaan välillä ylemmän jatkosarjan päätösottelun viimeiseen minuuttiin asti.

Kataja voitti pelin lopulta 16 pisteellä, 111–95 (55–44). Näin se ohitti Vilppaan nousten kolmanneksi.

Kouvolan Kouvot nosti itsensä viidenneksi 94–80-vierasvoitolla KTP:stä, joka putosi siten kuudenneksi. Näin puolivälieräkaksikoksi muodostuivat Vilpas–Kouvot ja Kataja–KTP.

Vilppaan ja Kouvojen ottelupari alkaa tulevana lauantaina kello 17 Salohallissa.

Kataja johti keskiviikon ottelua ensimmäisellä puoliajalla suurimmillaan 52–37. Osapuilleen tässä vaiheessa Vilppaan sentteri KeyShawn Feazell teki upean heitontorjunnan mutta loukkasi alastullessa kättään. Hän pystyi kuitenkin palaamaan peliin heti toisen puoliajan aluksi.

Kolmannella neljänneksellä Katajan johto kävi jo 17 pisteessä (64–47). Vilpas onnistui kuitenkin kaventamaan nopeaan tahtiin tilanteeksi 67–60.

Runsaat kuusi minuuttia ennen loppua kotijohto oli enää kaksi pistettä, mutta Katajan Tuomas Hirvonen teki samasta hyökkäyksestä kahdella kolmosella kuusi pistettä Vilppaan rikottua ensimmäisen heiton jälkeen vastustajaa. Lyhyttä tovia myöhemmin Kataja oli taas yhtäkkiä kiinni kolmannessa sijassa johdettuaan nelisen minuuttia ennen päätössummeria 96–83.

Katajan kolmossija näytti hetken lähes varmalta, kun se johti 16 pisteellä minuutti ennen loppua. Vilpas pääsi vielä 12 pisteen etäisyydelle, muttei enää lähemmäs.

Huomattavasti Joensuun ottelua vauhdikkaammin edenneessä Kotkan pelissä Kouvot karkasi KTP:ltä päätösneljänneksellä. Vierasvoitto on KTP:n näkökulmasta melko huolestuttava, sillä Kouvot huilautti tähtipelaajiaan Deshon Tayloria ja Austin Butleria. John Meeks heitti 32 pistettä, ja Joel Mäntynen sivusi korisliigauransa piste-ennätystä 27:llä.

Runkosarjan voiton vei Karhubasket äärimmäisen täpärällä 86–84-kotivoitolla Helsinki Seagullsista. Näin Karhubasket on edelleen voittanut kaikki IKH Areenalla pelatut Korisliigan kotiottelunsa.

Muut puolivälierät ovat Karhubasket–Pyrintö ja Seagulls–BC Nokia. Runkosarjan sijoitukset tietävät sitä, että Vilppaan välierävastustajaksi tulisi vastustajaksi kaavion perusteella mitä todennäköisimmin Karhubasket.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Äkäinen eläkeläinen
2 kuukautta sitten

”Runkosarjan sijoitukset tietävät sitä, että Vilppaan välierävastustajaksi tulisi vastustajaksi kaavion perusteella mitä todennäköisimmin Karhubasket.” Vaan eipä taida tulla, koska nähdyllä pelillä ei Kouvoja voiteta 🏀