Omat pojat ja tytöt maailmalla: Otto Niemisen kausi päättyi Tanskassa

0
Otto Nieminen. (kuva: Kasper Glintborg)

Jääkiekkoilija Otto Niemisen kausi Tanskan liigassa päättyi. Somerolaislähtöisen hyökkääjän edustama Odense Bulldogs joutui taipumaan puolivälierissä Herleville otteluvoitoin 2–4. Liigan runkosarjan maalipörssin voittanut Nieminen teki kuudessa pudotuspelissä tehopisteet 1+2.

Portugalin miesten lentopalloliigassa lähestytään jo finaalivaihetta. Se merkitsee Aaro Nikulan saavuttaneen jo vähintään hopeamitalin: Benfica eteni loppuotteluihin ylivoimaisella tavalla. Se voitti kolme välieräänsä Leixoesia vastaan yhteiserin 9–1.

Benfican vastustajaksi tulee joko Fonte Bastardo tai Sporting. Nikula oli välierissä enimmäkseen vaihtopelaajan roolissa.

Belgian liigassa edetään ylempää jatkosarjaa. Libero Niklas Breilin suoritti vastaanottonsa 56 prosentin tarkkuudella, kun Gent hävisi Maaseikille 1–3.

Iida Murron edustama Örebro eteni Ruotsin naisten liigan välieriin pudotettuaan Jukka Lehtosen valmentaman Sollentunan voitoin 3–0. Murrolle kertyi Nikulan tavoin niin sanottuja hajavaihtoja.

Stuttgart palasi Saksan Bundesliigan arkeen. Runkosarjan voitto varmistui selkeällä 3–0-voitolla Suvi Kokkosen edustamasta Vilsbiburgista.

– Putoaminen kolmannen kerran tällä kierroksella harmittaa, nyt oli ensimmäisen kerran realistiset mahdollisuudet päästä välieriin, kommentoi Stuttgartin salolaislibero Roosa Koskelo viikolla tapahtunutta putoamista Mestarien liigasta.

Jessica Kososen edustama TED Kolejiller menetti mahdollisuutensa Turkin kakkosliigan pudotuspelipaikkaan.

Sofia Pelander eteni Norrköpingin kanssa Ruotsin pääsarjan välieriin. Norrköping päihitti puolivälierissä Alvikin otteluvoitoin 2–0. Pelander teki jälkimmäisessä 83–69-voittoon päättyneessä ottelussa kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Helmi Tulonen pelasi Italian liigan runkosarjan päätösottelussa vain noin kaksi minuuttia Luccan hävittyä Faenzalle 68–72. Runkosarjassa 12:nneksi sijoittunut Lucca pyrkii säilyttämään liigapaikkansa play out -turnauksessa.

Aatu Kivimäki teki viisi pistettä ja yhden syötön, kun Tigers Tübingen voitti Saksan kakkosliigassa Giants Leverkusenin 86–79. Tübingen jatkaa sarjassa toisena.

Kivimäkeä Vilppaassa kolme kautta valmentanut Joonas Iisalo vei puolestaan osaltaan Heidelbergin 93–82-voittoon Crailsheim Merlinsistä Saksan Bundesliigassa. Voitto oli Heidelbergille tärkeä, sillä se ohitti sarjataulukossa Edon Maxhunin tahdittaman Crailsheimin. Molemmat joukkueet ovat tämänhetkisen tilanteen perusteella säilymässä sarjassa.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien otteita eurokentillä.