Omatassu hoitaa Someron ja Kosken löytöeläimet – Mia ja Pasi Satamon löytöeläinkoti sijaitsee Someron Hirsjärvellä

0
Eläinsuojelulaki velvoittaa kunnat järjestämään 15 vuorokauden täysihoidon irrallaan tavatuille seura- ja harrastuseläimille. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Löytöeläinkoti Omatassu tuottaa Someron kaupungin ja Kosken kunnan löytöeläinpalvelut. Löytöeläimistä huolehtiminen jäi vuoden alusta teknisen toimen ja ympäristönsuojelun järjestettäväksi, kun perusturvalautakuntien toiminta päättyi hyvinvointialueuudistukseen.

Eläinsuojelulaki velvoittaa kunnat järjestämään tilapäisen täysihoidon irrallaan tavatuille koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille. Löytöeläinten lakisääteinen huostaanottoaika on 15 vuorokautta, jonka aikana omistaja saa lunastaa lemmikkinsä hoito- ja talteenottokuluja sekä mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan. Sen jälkeen eläimelle voidaan etsiä uusi koti tai lopettaa se.

Someron ja Kosken löytöeläimet otetaan nykyään vastaan Someron Hirsjärvellä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit venetpalo

Someron kaupunginhallitus käsitteli löytöeläinasiaa vastatessaan sosiaalidemokraattien ja vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen löytöeläintoiminnan kehittämisestä. Palveluntuottaja on vaihtunut aloitteen jättämisen jälkeen.

Mia ja Pasi Satamon Omatassu sijaitsee Someron Hirsjärvellä. Talteen otetun eläimen vastaanottamisesta tai mahdollisesta hausta sovitaan etukäteen puhelimitse. Omatassu pyrkii etsimään kaikille terveille ja elinkelpoisille eläimille uuden, eläinystävällisen kodin lopettamisen sijaan, jos omistajaa ei löydy.

Paikkakunnalla toimii myös Someron Eläinapuyhdistys, joka tekee yhteistyötä löytöeläinkodin kanssa.