Pelander palasi jo pari viikkoa sitten Norrköpingiin – ”Kaikki tietävät, miten suosittu Sofia on”

0
49 naisten maaottelua pelannut Sofia Pelander kuuluu Susiladiesin kokeneeseen osastoon. (Kuva: FIBA)

Vilppaan kasvatti Sofia Pelander siirtyi helmikuun maaottelutauon jälkeen tshekkiläisestä Brnosta takaisin Ruotsin liigaan Norrköping Dolphinsiin.

Pelander, 30, pelasi Norrköpingissä jo kaudet 2015–2018. Sen jälkeen hän pelannut kauden Uumajassa, kaksi kautta Saksan Bundesliigan Herner TC:ssä ja Brnossa.

– Kaikki Norrköping Dolphinsin ympärillä olleet tietävät, miten suosittu Sofia on. Olemme uskomattoman iloisia, että hän palaa Dolphinsiin, päävalmentaja Kevin Taylor Lundgren hehkutti.

Pelanderin siirto ei ollut sinänsä yllätys, sillä hän antoi helmikuun alussa Koripalloliiton nettisivuilla varsin suoria kommentteja koskien hänen asemaansa Brnossa.

– Välillä tuntuu, että miksi he edes hankkivat minut tänne. Jos lääkärimaailmasta antaisin esimerkin, niin etsittiin kirurgia ja palkattiin psykiatri. Molemmat ovat lääkäreitä, mutta ihan eri alalla, lääkäriksi opiskellut Pelander vertasi.

Pelander on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua Norrköpingin riveissä 5,5 pisteen, 9,0 levypallon ja peräti 2,5 torjunnan keskiarvoilla. 18 ottelustaan 11 voittanut Norrköping on sarjataulukossa kolmantena Södertäljen ja Luulajan takana.