Perttelin Urheilutalolle iskettiin hintalappu – Peikkojen kotipesästä tehtiin yksi ostotarjous, mutta se hylättiin riittämättömänä

1
Perttelin Peikot myy kotipesänsä, koska seuralla ei ole enää varaa sen ylläpitoon. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kaivolassa sijaitsevan Perttelin Urheilutalon kylkeen on isketty hintalappu.

– 80 000 euroa, kiinteistömyyjä Esa Mattila Kiinteistökolmio Oy:stä kertoo muitta mutkitta.

Urheilutalo oli alun perin tarkoitus myydä parasta hintaa tarjoavalle. Tarjousten viimeinen jättöpäivä oli 24. helmikuuta.

– Saimme yhden tarjouksen, mutta se oli riittämätön, Perttelin Peikkojen puheenjohtaja Satu Suominen toteaa.

Peikot on omistanut Urheilutalon vuodesta 1992, jolloin se siirtyi sille Peikkojen kannatusyhdistykseltä. Seuran johtokunta kokousti myyntiasiasta viime torstaina.

– Niin hätä meillä ei ole, että myisimme aivan alihintaan, Suominen korostaa.

Perttelin Urheilutalo sijaitsee Kaivolassa. Perttelin Peikot on omistanut vuonna 1925 rakennetun kiinteistön vuodesta 1992 lähtien. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Perttelin Peikot päätti laittaa urheilutalonsa myyntiin, koska seuralla ei ole enää varaa pitää kiinteistöä. Myyntipäätös tehtiin Peikkojen vuosikokouksessa viime marraskuussa.

– Viime tilikauden öljykulut olivat 11 000 euroa. Emme saa sellaisia summia koottua. Joka viikonloppu pitäisi olla isoja tilaisuuksia, jotta saisimme kulut peitettyä, Satu Suominen perusteli joulukuussa.

– Kokouksessa suurin osa oli sitä mieltä, että Urheilutalo laitetaan myyntiin. Asiassa ei tarvinnut äänestää. Haikeuttakin oli päätöksen jälkeen ilmassa, hän kuvaili samassa yhteydessä.

Vaikka Urheilutalo on ollut myynnissä jo kuukausikaupalla, Peikkojen kotipesällä on yhä käyttäjiä.

– Sähly- ja sulkapallopelaajia sekä eläkeläisiä käy siellä edelleen. Pienimuotoisia juhliakin on järjestetty, mutta ei mitään sellaista, joka tekisi kiinteistön pitämisestä kannattavaa, Suominen sanoo tuoreeltaan.

– Lämpötiloja on laskettu, mutta käyttäjät ovat siitä tietoisia, hän lisää.

Kiinteistökolmion Esa Mattila ei odota kauppojen toteutuvan nopeasti.

– Yleinen markkinatilanne on tällä hetkellä vaikea, minkä lisäksi kyseessä on erikoiskohde, hän pohtii Urheilutaloon viitaten.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Muuttuneet markkinat
3 kuukautta sitten

Nokiavuosina talosta olisi saanut hyvän hinnan, mutta tämä on tietysti jälkiviisastelua. Korkojen noususta alkaneet ostajan markkinat ovat muuttaneet kaikkien myyjien asemaa hinnoittelijasta ostajan etsijäksi.