Plazassa harjoitellaan tällä viikolla hätätilanteiden varalle

0
Kauppakeskus Plazan henkilökunta harjoittelee tällä viikolla toimintaa erilaisissa hätätilanteissa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kauppakeskus Plaza järjestää tällä viikolla henkilökunnalleen evakuointi- ja poistumisharjoituksia.

Plazan tiedotteen mukaan harjoitukset pidetään tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Ne eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloaikoihin, vaan Plazassa voi asioida normaalisti myös harjoitusten aikana. Asiakkaiden ei tarvitse myöskään millään tavalla osallistua harjoituksiin.

Harjoitukset testaavat kauppakeskuksessa työskentelevien toimintaa uhkatilanteessa ja arvioivat mahdollisia kehityskohteita ja jatkotoimenpiteitä. Plaza toteuttaa harjoitukset yhteistyössä kauppakeskuksen turvallisuudesta vastaavan X Sec Oy:n sekä Suomen Sammutinpalvelun kanssa.

– Aiemmin on varauduttu käytännössä vain tulipaloja varten. Tässä ajassa on kuitenkin entistä tärkeämpää varautua myös erilaisiin uhkatilanteisiin. Henkilökunnan perehdytys ja keskustelu kauppakeskuksen turvallisuusasioista on jatkuvasti tärkeämpää, Plazan kauppakeskusjohtaja Riikka Tuomainen toteaa tiedotteessa.

– Harjoituksen tarkoitus on saada kaikille yhteiset toimintamallit ja tiedot. Kauppakeskuksessa on tunnettava poistumisreitit ja hälytysjärjestelmät, joten tämä on oiva mahdollisuus myös näiden asioiden harjoitteluun, Tuomainen lisää.