Raili Mikkosen teksteistä esitys Paimiosalissa

0
Esityksen lausujat Pirjo Vahtola (alarivissä vas.), Marjatta Järvinen, Ulla Lehtonen, Merja Huovinen (ylärivissä vas.) ja Erkki Kronholm.

Turun Lausuntakerho ja Paimion kaupungin kulttuuritoimi järjestävät esityksen paimiolaisen taiteilijan Raili Mikkosen teksteistä.

Raili Mikkonen (1927–2021) on tunnettu ennen kaikkea veistoksistaan. Hänen taiteellinen työnsä ei kuitenkaan rajoittunut kuvalliseen ilmaisuun. Hän oli myös kirjailija, runoilija ja lausuja. Raili Mikkonen oli yksi Turun Lausuntakerhon perustajajäsenistä vuonna 1947.

– Vaikka Raili Mikkosen tekstit ovat syntyneet hänen henkilökohtaisten kokemustensa pohjalta, ne tavoittavat samalla jotain yleispätevää siitä, mitä on olla taiteilija ja miksi joku on taiteilija ja joku toinen taas ei, esityksen dramaturgi ja ohjaaja Erkki Kronholm sanoo tiedotteessa.

– Monet esityksen teemat ovat ravistelevalla tavalla ajankohtaisia juuri nyt. Tekstit saivat meidät pohtimaan sitä, mikä on oma käsityksemme ihmisyydestämme juuri nyt.

Lausujina esityksessä toimivat Merja Huovinen, Marjatta Järvinen, Ulla Lehtonen ja Pirjo Vahtola.

Raili Mikkosen runoja ja proosaa Paimiosalissa (Vistantie 18) sunnuntaina 19.3. klo 14. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmalehtinen 10 €.