Ranska löylytti Hollannin 4–0 jalkapallon EM-kisojen karsinnoissa

0
Ottelun kovin maalintekijä oli ranskalainen supertähti Kylian Mbappe. LEHTIKUVA / AFP
Ottelun kovin maalintekijä oli ranskalainen supertähti Kylian Mbappe. LEHTIKUVA / AFP

Ranska on voittanut Hollannin jalkapallon EM-kisojen karsintojen B-lohkossa yksipuolisin 4–0-luvuin.

Ottelun kovin maalintekijä oli ranskalainen supertähti Kylian Mbappe, joka teki maajoukkueen kolmannen maalin 21. minuutilla ja neljännen maalin 88. minuutilla. Ranskan muita maalintekijöitä olivat Antoine Griezmann 2. minuutilla Mbappen syötöstä ja Dayot Upamecano 8. minuutilla.

Hollannilla oli viime hetken mahdollisuus välttää nollatulos, kun Memphis Depay pääsi ampumaan rangaistuspotkun ottelun lisäajalla Upamecanon aiemman käsivirheen seurauksena. Depayn laukaus kuitenkin epäonnistui.

Toisaalla ottelukierroksella Ruotsi kärsi kirvelevän tappion Belgiaa vastaan. Belgian hattutempun tehnyt hyökkääjä Romelu Lukaku upotti Ruotsin luvuin 3–0 peliminuuteilla 35, 49 ja 83 tekemillään maaleilla.