Salo asvaltoi taas miljoonalla eurolla – kohteita karsitaan, jos bitumi-indeksi nousee merkittävästi

0
Kokonaan uusia alueita päällystetään Salon keskustassa, Halikossa, Suomusjärvellä ja Perniössä.

Salon kaupunki asvaltoi tänäkin vuonna miljoonalla eurolla. Kokonaan uusia asvaltoitavia alueita päällystetään liki 300 000 eurolla ja uudelleen päällystettäviin katuihin käytetään lähes 700 000 euroa.

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi asvaltointikohteet. Se totesi, että joidenkin listattujen katujen päällystämistä joudutaan siirtämään ensi vuoteen, jos bitumi-indeksi nousee huomattavasti.

Uusia asvaltoitavia alueita ovat Salossa Alalammentie, Kajalankadun kevytväylä, Juhantie ja Lähdepolku, Suomusjärvellä  Ahonkuja, Louhikontie ja Aronkuja, Halikossa Vässiläntie ja Lempolantie, Kiskossa Myllyntie ja Puusepäntie, Teijolla Hummeltie sekä Perniössä Leskenkuja ja Kotoajontie. Lisäksi asvalttia vedetään Halikon koulukeskuksessa opettajien pysäköintialueelle ja Mathildedalin parkkialueelle.

Salon keskustassa uutta päällystettä saavat Kirkkokatu Helsingintien ja Raatihuoneenkadun välillä sekä kiertoliittymä, Torikatu, Niinistönkatu, Tahkonkatu Eerikinkadun ja Karjaskylänkadun välillä, Paunankatu ja Perttelinkatu sekä Vanhan radan, Kirjolankadun ja skeittiparkin kevytväylät.

Halikon Hirvikalliossa asvaltoidaan uudestaan Hirvikalliontie Pormestarintien ja Mahtimiehentien väliltä, Linnamäentie, Linnanpellontie ja Linnanpellonkuja. Halikon Mustamäessä asvaltoidaan Trailerintie ja Vesalantie sekä Vartsalassa Tuupikkalantie.

Särkisalossa uuden asvaltin saavat Ankkuritie ja Peltotie. Perttelin Kaivolassa päällystetään uudestaan Peltoniemenkuja.

Perniössä asvaltoidaan uudestaan Vuorilinnantie, Rinnetien alku, Museotien alku, Lampolantien alku, Saarnitie, Lehmustie Asteljoentien ja Kirkonmäentien väliltä sekä Kirkonmäentie Kuusipuuntien ja Mäntytien väliltä.