Salo kaavoittaa loma-asumista Lehtiniemen leirikiinteistöön Halikossa

0
Salon kaupunki aikoo hyödyntää Lehtiniemen vanhan leirikeskuskiinteistön Halikossa kaavoittamalla sen lomarakennuspaikoiksi. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Entisen Halikon kunnan vanha leirikeskus kaavoitetaan lomarakentamiseen. Noin 9,7 hehtaarin laajuinen Lehtiniemi piti alunperin huutokaupata, mutta Salon kaupunginhallitus päätti lopettaa huutokaupan valmistelun.

Arvioiden mukaan kohde tuottaisi parhaiten yksittäisinä lomarakennuspaikkoina ja metsätalouskäytössä. Lehtiniemen kiinteistössä sijaitsee 120 neliön asuinrakennus ja 60 neliön sauna sekä 110 neliön ja 22 neliön talousrakennukset.

Alueen nykyinen rantayleiskaava sallii noin 500 kerrosneliön rakentamisen leiri- ja virkistyskäyttöön, joten alueelle on laadittava kaavamuutos. Kaupunginhallituksen helmikuussa hyväksymä kaavoituskatsaus 2023 sisälsi esityksen uudesta yleiskaavahankkeesta, jonka tavoitteena on Halikonlahden ranta-alueen yleiskaavan laatiminen. Sen yhteydessä on tarkoitus tutkia myös Kokkilan ja Vartsalan alueella olevien ranta-alueiden nykyistä parempaa hyödyntämistä.