Salolaislibero Roosa Koskeloa ei nähdä loppukesän EM-kisoissa – Laaksonen, Lindgren ja Ternava LP Viestistä isoon maajoukkueryhmään

0
Saana Lindgren (vas.) ja Arita Ternava valittiin kesän isoon maajoukkueryhmään. Kuva: SSS/Marko Mattila

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen on tultava toimeen ilman salolaista huippuliberoa Roosa Koskeloa elo-syyskuussa pelattavissa EM-kisoissa. Saksan Bundesliigan Stuttgartissa pelaava Koskelo vahvisti maanantaina SSS:lle, ettei ole mukana maajoukkueessa tulevana kesänä eikä siten myöskään EM-kisoissa.

Koskelo ei pelannut myöskään kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa.

Tammikuussa naisten maajoukkueen päävalmentajaksi nimetty sveitsiläinen Nikolas Buser julkisti maanantaina 30 pelaajan ryhmän kesää varten.

LP Viestistä mukaan mahtuivat Mestaruusliigan vastaanottotilaston kärkinimi, libero Netta Laaksonen, runkosarjan pistepörssin voittanut hakkuri Saana Lindgren sekä kuusikkopaikan tällä kaudella napannut yleispelaaja Arita Ternava.

Sveitsiläinen Nikolas Buser valitsi ensimmäisen maajoukkueryhmänsä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Laaksonen edusti Suomea kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa ja on pelannut 25 maaottelua. Lindgrenillä ja Ternavalla maaotteluita ei ole toistaiseksi vyöllä. Kaikkiaan Suomen ryhmässä puolet pelaajista on sellaisia, joilla ei ole yhtään maaottelua pelattuna.

– Kaikkiaan katsastimme noin 50 pelaajaa, joista hieman alle 40:n kanssa keskustelin henkilökohtaisesti tulevasta kesästä ja mahdollisuuksista sitoutua, Buser kertoi tiedotteessa.

– Muutama viime vuosien tärkeistä maajoukkueen pelaajasta ei nyt ole listalla, mutta kaikkien kanssa on keskusteltu. Jotkut heistä eivät ole nyt käytössämme ja joillakin on erinäisiä vaivoja.

Netta Laaksonen pelasi EM-kisoissa jo kaksi vuotta sitten. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Suomi ei pelaa kesällä Euroopan Kultaista tai Hopeista liigaa. Ennen EM-kisoja Suomen ohjelmassa on muutamia maaotteluita. EM-kisoihin valitaan 14 pelaajan suuruinen joukkue.

– Kesän ohjelmassamme ei ole sinänsä montaakaan maalia. Tärkein asia on nyt löytää oikeat pelaajat joukkueeseen ja auttaa kaikkia kehittymään leirityksessä. Tavoitteena on olla yhteenhitsaantunut yksikkö, jossa kaikki tuntevat olonsa hyväksi sekä turvalliseksi tuntien pystyvänsä tekemään joukkueessa parhaansa, Buser sanoi.

Suomi pelaa EM-kisojen alkulohkonsa Tallinnassa Viron, Ranskan, Alankomaiden, Slovakian ja Espanjan kanssa.

– Totta kai tavoittelemme myös menestystä, jollainen olisi EM-kisoissa jatkopeleihin pääsy.

Naisten maajoukkueen johto julkaistaan myöhemmin.

Naisten lentopallomaajoukkueen kesän ryhmä

Passarit: Kaisa Alanko (Paris St-Cloud, Ranska), Emmi Jalonen (LP Kangasala), Joanna Kallinen (Pölkky Kuusamo), Sofia Lehto (Hämeenlinna), Jenna Ylivainio (Hämeenlinna).
Liberot: Sanna Häkkinen (Pölkky Kuusamo), Emilia Joensalo (LiigaPloki), Netta Laaksonen (LP Viesti), Laura Penttilä (JymyVolley), Emilia Putkisaari (OrPo).
Keskipelaajat: Ella Autere (Puijo Wolley), Roosa Laakkonen (VfB Suhl Thüringen, Saksa) Laura Laukkanen (LP Kangasala), Netta Rekola (LP Kangasala), Taija Tikka (LiigaPloki), Bettina Yli-Sissala (Pölkky Kuusamo), Daniela Öhman (USC Münster, Saksa).
Hakkurit: Neea-Maria Joki (LP Kangasala), Piia Korhonen (Volley Soverato, Italia), Saana Lindgren (LP Viesti), Yasmine Madsen (VC Neuwied 77, Saksa), Miia-Maria Mäkikyrö (Arctic Volley), Ada Aronen (OrPo).
Yleispelaajat: Hilkka Hujanen (Puijo Wolley), Suvi Kokkonen (Rote Raben Vilsbiburg, Saksa), Jessica Kosonen (TED Ankara Kolejiller Turkki), Emilia Kääntä (Puijo Wolley), Iida Pöllänen (LP Kangasala), Arita Ternava (LP Viesti), Riikka Valkonen (JymyVolley).