Salon nuorisovaltuusto on huolissaan kouluväkivallasta – ennaltaehkäisevänä keinona valtuusto ehdottaa nuoriso-ohjaajaa jokaiseen ala- ja yläkouluun

6

Salon nuorisovaltuusto on huolissaan lisääntyneestä kouluväkivallasta Salossa. Nuorisovaltuusto toivoo, että ennaltaehkäisevään työhön panostettaisiin nykyistä enemmän sekä ala- että yläkouluissa.

Nuorisovaltuusto sanoo tekemässään kannanotossa, että tärkeänä ennaltaehkäisykeinona jokaisessa koulussa tulisi olla oma täysipäiväisesti työskentelevä nuoriso-ohjaaja. Nuoriso-ohjaajan työnkuvaan kuuluu ajan viettäminen oppilaiden kanssa, jolloin hän tuntee oppilaiden mielialan ja hänen on helpompi puuttua hankaliin tilanteisiin.

Valtuusto korostaa, että opettajan työssä tärkeintä on keskittyä opettamaan ja esimerkiksi välituntien riitatilanteet eivät saa viedä suurta osaa oppitunneista, koska se saattaa heijastua opetuksen laatuun.

– Valitettavan usein opettajan työ muistuttaa tänä päivänä enemmän sosiaalityöntekijää kuin opettajaa, kannanotossa todetaan.

Jos koulussa esiintyy esimerkiksi väkivaltaa ja uhkailua, tulisi opettajilla nuorisovaltuuston mielestä olla käytössään riittävän voimakkaat keinot puuttua tilanteeseen. Tarpeeksi tuntuvilla seurauksilla oppilas ei halua enää toistaa samaa virhettä uudelleen, kannanotossa sanotaan.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Entinen nuori
3 kuukautta sitten

Hyvä ja konkreettinen ehdotus. Kaupungin päättäjät ovat kyllä puheissaan kovasti huolissaan nuorison voinnista, mutta ovatko myös valmiita tekemään jotain, jotta tilanne muuttuisi paremmaksi?

MammaMaalta
3 kuukautta sitten
Reply to  Entinen nuori

Tilanne täällä Salossa on samaa kuin muissakin kaupungeissa jo. Siilinjärvellä alle 15v veti terävällä teräaseellaan hengenvaarallisesti 15v:sta kehoon. Näin ei tämän ikäisille saisi tapahtua vaan niihin olisi jokaisen suhtauduttava tuomitse asti. Jos eivät edes ymmärrä, miten pahaa jälkeä se lehdessä esitelty terävä tiikerinkynsi ihmiskehon tekee voimalla vedettynä. Se ei ole pieni raapaisu. Minua, 4:n entisen nuoren äitiä ja 6:n nykynuoren mammaa, kauhistuttaa ihan todella tämä muutamien nykynuorten terrorisointi kaduilla ja pihoilla.

Allan
3 kuukautta sitten
Reply to  Entinen nuori

Mitähän mielestäsi se jotain olisi? Käytännössä ei lainsäädännöstä ja oikeuskäytännöstä johtuen opettajilla tai kaupungin päättäjillä ole mahdollisuuksia puuttua väkivaltaan. Opettaja tai nuoriso- ohjaaja ei voi esimerkiksi poistaa häiriköivää oppilasta koulusta, jos oppilas ei poistu suullisesta kehoituksesta. Nykyään käytännössä vain vartija ja poliisi voivat poistaa häiriköivän oppilaan koulusta. Häiriköivät oppilaat kyllä tietävät tämän ja nuorisovaltuuston edustajienkin pitäisi tämä tietää. Entäpä nuorisovaltuuston omat toimet? Mitä he voivat tehdä? Käytännössä eivät mitään kun väkivaltainen häriköivä oppilas ei usko puhetta, jos auttaisi niin ongelma olisi ratkaistu ajat sitten. Häirikköoppilas voitaisiin erottaa, mutta sitten tulisi häirikköoppilaan isit ja äidit riehumaan koululle kun kultamussukka erotetaan ja… Lue lisää »

Pertti
3 kuukautta sitten

Nuoriso-ohjaajaa ei tarvita. Parempi olisi jos koulussa olisi vastuuntuntoiset aikuiset nuorten mukana. Lisähenkilöt ei tähän auta, siinä vain ongelma siirretään tulevaisuuteen.

Veka
3 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Selitäs miten nuorisotyönohjaaja ei ole vastuuntuntoinen aikuinen nuorten mukana? Tai miten lisähenkilöt siirtää ongelmia tulevaisuuteen?

Allan
3 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Voitko kertoa, mitä nämä vastuutuntoiset aikuiset voisivat tilanteelle tehdä?