Saloon ja Kemiönsaareen myönnettiin festivaaliavustuksia

0
Festivaali Norpas järjestetään Taalintehtaan ruukkikylällä. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Anna Kuokkanen.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) jakoi yli kahden miljoonan euron edestä yksi- ja kolmivuotisia festivaaliavustuksia. Kokonaispotista saivat osansa myös SaloJazz ry sekä kolme kemiönsaarelaista kulttuuritoimijaa.

Taike tukee SaloJazz Festivalia 15 000 eurolla. Kemiönsaaren Musiikkijuhlille ja Taalintehtaalla järjestettävälle Norpas-festivaalille myönnettiin 25 000 euron tuet. Baltic Jazzia tuetaan SaloJazzin tavoin 15 000 eurolla.

Festivaaliavustuksen sai kaikkiaan 82 festivaalijärjestäjää. Kolmivuotinen avustus myönnettiin kahdeksalle hakijalle, ja yksivuotisen avustuksen saajia on 74. Niin Salon kuin Kemiönsaarenkin festivaaleille myönnettiin yksivuotiset apurahat.

Avustuksilla festivaalit voivat edistää taiteilijoiden toimeentuloa ja työllisyyttä, monipuolistaa taiteellisen työn edellytyksiä, uudistaa toiminnan sisältöjä sekä edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta. Avustusten kokonaispotti on yhteensä 2 233 000 euroa.