Salon seurakunta myy valkoisen pappilan ja vanhan asuntolan Perniöstä

4
Perniön valkoinen pappila on rakennettu vuonna 1839. Siellä kokoontuu muun muassa päiväkerhoja. Kuva: SSS/Marko Mattila

Perniön valkoinen pappila ja Perniön seurakuntatalon vieressä sijaitseva rivitalo tulevat myyntiin. Salon kirkkoneuvosto päätti asiasta viikolla.

Pappilassa kokoontuu päiväkerhoja ja siellä on muutakin seurakunnan toimintaa, mutta ne voidaan siirtää Perniön seurakuntatalolle. Kirkkoherra Timo Hukka uskoo Perniön pappilan kiinnostavan ostajia.

– Yleensä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle miljöölle löytyy historiasta ja saneerauksesta kiinnostunut ostaja, hän toteaa.

Vaikeampi myyntikohde sen sijaan on aikoinaan seurakunnan työntekijöitä varten rakennettu asuintalo. Talon kaikissa asunnoissa on vuokralainen, mutta asuntojen vuokraus ei ole seurakunnan ydintoimintaa.

Salon seurakunta on jo aiemmin päättänyt luopua monista itselleen tarpeettomista kiinteistöistä. Mahlakankareen seurakuntatalo on jo myyty ja Ollikan seurakuntatalosta tehdään parhaillaan kauppoja. Myyntilistalla on monien muiden kohteiden mukana Särkisalon pappila, joka sijaitsee lähellä seurakuntataloa ja hautausmaata.

– Sijainti on haasteellinen, Timo Hukka toteaa, mutta on toiveikas senkin myynnin suhteen.

Salon seurakunta tutkii tänä vuonna Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan ja Särkisalon seurakuntatalojen käyttöastetta myydäkseen niistäkin itselleen tarpeettomat.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
5 kuukautta sitten

Kontti vei oletettua enemmän varoja, lauloihan se Mortenssonkin, yhdet huvin vuoks ei minnekään.

Mölö
5 kuukautta sitten

On nää hienot nää liitokset, hetken päästä lyödään lihoiksi kaikki. Ois vaan tarvinnu olla jokainen kunta omillaan ja seurakunnat myös. Palveleeko reunakuntien kiinteistöjen myynti enää seurakuntalaisia? Eivät kaikki halua lähteä Salon keskustaan.

Rotestantti
5 kuukautta sitten

Vanhat puurakennukset ovat nättejä, mutta toivottoman kalliita pitää yllä.

Petteri Possu
5 kuukautta sitten

Näinhän tämä possuttelu etenee… Ulkopaikkakuntalaiset virkamiehet jotka käy maalla vain kun on pakko jos silloinkaan päättävät miten meidän kuuluu elää…