Sinä passari 16-vuotias – Liina Räty tuli, pyöritti Puijo Wolleyn peliä ja voitti, vaikka ”jännittikin ihan sikana”

0
Liina Räty. (kuva: Lentopalloliitto)

Liina Rädyn historia aikuisten lentopallo-otteluista on vielä varsin lyhyt. Maanantain jälkeen hän on joka tapauksessa ainakin joillekin tutumpi nimi kuin ennen maanantaita.

16-vuotias Räty pyöritti täydet viisi erää Puijo Wolleyn peliä naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä välierässä. Sitä kautta passarin ansioluettelosta löytyy nyt myös pudotuspelin voitto: Puijo vei kovan taistelun jälkeen edukseen ottelun kotisalissaan Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan erin 3–2 (30–28, 25–19, 17–25, 15–25, 15–12).

Erälukematkin kertovat siitä, millaisen kairauksen runkosarjan ykkönen taas kerran onnistui tekemään. Hämeenlinna johti viidettäkin erää jo 6–2, kunnes kotijoukkue kaivoi peliin puolustuspalloja toistensa perään ja takoi lopulta hyökkäyspisteitä.

Puijo Wolleyn oma kasvatti Liina Räty liittyi Kuortaneelta joukkueen mukaan loppukaudeksi ykköspassari Oksana Rusnachenkon loukkaantumisen myötä. Pelaajasiirto oli mahdollinen valmennuskeskukseen liittyvien erillisten sääntöpykälien myötä.

– Tietenkin olin heti tulossa tänne auttamaan – ei joukkuetta voinut jättää pulaan, vaikka lyhyellä varoitusajalla tämä tulikin, Räty sanaili Ruudun haastattelussa.

– Nyt on huojentunut fiilis, mutta kyllä mua jännitti ennen ottelua ihan sikana. Kun pääsin siitä yli, niin sain hyvän flow-tilan päälle, hän lisäsi.

Hämeenlinnan kapteeni Michaela Madsen kritisoi joukkuetovereitaan varsin suorin sanoin.

– Ei haettu helppoja puolustuspalloja peliin ykköspaikalta, ja passit eivät ole tarkkoja. Siihen se kaatui. Ykköspassari ei ole käytettävissä tällä hetkellä, ja nämä muut passarimme vähän ujostelevat.

Toisessa välieräparissa Pölkky Kuusamo aloitti varsin vakuuttavalla 3–1 (25–18, 16–25, 25–16, 25–15)-kotivoitolla LP Kangasalasta. Pölkyn Carlyle Nusbaum (24/+12) ja varsinkin Breanna Runnels (23/+20) tekivät laidoilta kovaa jälkeä.

Välieräparit jatkuvat heti tiistaina Kuopiossa ja Kuusamossa.