Someron vuosikate pieneni miljoonalla – verotuloja kertyi miljoona yli arvioidun

0
Kohuisännöitsijän entiset taloyhtiöt ovat huolissaan muun muassa lainoistaan ja osakkaiden maksamien lainanlyhennysten kohtalosta. SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupungin viime vuoden vuosikateeli tulojen ja toimintamenojen erotus oli 3 miljoonaa euroa eli 1,3 miljoonaa edellisvuotta pienempi.

Kaupungin toimintaan kului viime vuonna 68,7 miljoonaa euroa. Toimintakulut kasvoivat edellisvuodesta 6,3 prosenttia. Kaupungin toiminta tuotti noin 10,2 miljoonaa euroa, mikä on kuusi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Someron viime vuoden tilinpäätös osoittaa lähes 2,7 miljoonan euron ylijäämää. Aiemmilta vuosilta kertynyttä ylijäämää on niin, että viime tilikauden jälkeen sen määrä nousee yli 34,4 miljoonaan euroon.

Somerolle kertyi verotuloja 31,3 miljoonaa euroa, joka oli 1,4 miljoonaa arvioitua enemmän. Verotulot kasvoivat miljoonalla edellisvuodesta. Kaupunki sai valtionosuuksia 30,1 miljoonaa euroa eli puoli miljoonaa yli arvioidun.

Kaupungin pitkäaikaisen lainan määrä väheni vuoden aikana 2,2 miljoona euroa. Investointeihin oli talousarviossa varattu viime vuodeksi 12,6 miljoonaa euroa, joista käytettiin vain 4,8 miljoonaa euroa.