Susi tappoi koiran Somerniemellä – koira vietiin kotipihaltaan

1
Somerniemellä on tehty aiemminkin susihavaihtoja, mutta tiettävästi susi ei ole ennen surmannut alueella koiraa. Kuvituskuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Susi on tappanut koiran Somerniemellä. Koira vietiin kotipihaltaan, ja metsästäjät löysivät sen viikko sitten torstaina, etsintöjen jälkeen. Koiraa ei oltu syöty, vaan se oli ehjä, mutta sen selkäranka oli purtu poikki.

Susia on varmistettu olleen liikkeellä kaksi kappaletta.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Somero-lehti keskiviikkona. Asian vahvisti Salon Seudun Sanomille paikallinen petoyhdyshenkilö.

Tapettu koira oli 9-vuotias keeshond eli hollanninpystykorva. Koira oli ollut maanantai-iltana klo 21 aikaan pihalla häätämässä rusakoita, kun susi oli tullut paikalle.

Alueella on ennenkin tehty susihavaintoja, mutta tiedossa ei ole, että susi olisi ennen tappanut koiraa. Paikallinen petoyhdyshenkilö kuvailee tapausta todella harvinaiseksi täällä päin Suomea.

Somerniemen susityöryhmä järjestää torstaina 30. maaliskuuta infotilaisuuden Someron Kiiruun koululla klo 18. Tilaisuuden järjestämisestä oli päätetty jo ennen koiratapausta.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MammaMaalta
8 kuukautta sitten

Syvä myötätuntoni perheelle, joka ihanan koiransa menetti näin ikävällä tavalla. Susi tuli ja teki sen mitä susi tekee luonnossa, mutta pihoille ja ihmisten elämään ne eivät kuulu.