Teijon Masuuni valmistautuu uuteen näyttelykauteen – suuren hakijamäärän joukosta valittiin 25 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää

0
Jaana Kotamäki: Luonnon esirippu.

Teijon Masuuni on valinnut taiteilijat näyttelykaudelle 2023. Suuresta hakijamäärästä valittiin viiteen eri näyttelytilaan eli galleriaan, aulaan/kahvilaan, Studioon, Cameraan ja Obscuraan yhteensä 25 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Näyttelykausi alkaa kesäkuussa 2023 ja jatkuu toukokuun 2024 loppuun. Masuunin tiedotteen mukaan tuleva näyttelykausi tarjoaa monipuolisen kattauksen muun muassa valokuva-, maalaus-, lasi- ja nukketaidetta sekä grafiikkaa, keramiikkaa ja installaatioita.

Tulevalla kesäkaudella Teijon Masuunissa nähdään muun muassa kuvataiteilija Ilona Niemen maalauksia, lasitaiteilija Tommi Ketosen graal-lasiveistoksia, kuvataiteilija Arja Valkonen-Goldblattin öljy- ja akryylimaalauksia ja piirustuksia, valokuvataiteilija Jaana Kotamäen valokuvia, kuvataiteilija Mari Blomroos-Heinisen esinekoosteita/assemblaaseja ja maalauksia, kuvataiteilija Johanna Virtasen installaatiota/veistoksia, valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja pukutaiteilija Mirjam Lehtosen valokuva- ja pukutaidetta sekä Carita Kansinin, Piitu Nykoppin, Johanna Hulkko-Inkin, Tanja Huntuksen ja Emilia Niemisen nukketaidetta sekä kuvataiteilija Terhi Mickelssonin keramiikkaa, monotypioita ja digitaalisia maalauksia.

Teijon Masuunin näyttelytilat sijaitsevat Teijon historiallisessa ruukkimiljöössä. Ne ovat tarjonneet vuodesta 2012 lähtien puitteet pitkälti yli sadalle taidenäyttelylle. Näyttelyitä on esillä sydäntalvea lukuun ottamatta ympäri vuoden, ja niihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Teijon Masuuni avaa ovensa jälleen lauantaina 4. maaliskuuta. Kevättalvella Masuuni on avoinna viikonloppuisin ja kesän sesonkikaudella päivittäin.

Maalis-toukokuussa Masuunissa nähdään galleriassa Marjo Pitkon taidegrafiikkaa, maalauksia ja pienoisveistoksia, aulassa ja kahvilassa Virpi Lehdon akvarelli-tussimaalauksia, Studiossa Kirsi A. Korpelan valokuvia ja Camerassa Sirkku Salon abstrakteja maalauksia.

Teijon Masuuni (Telakkatie 17, Salo) on avoinna 4.3. alkaen la–su klo 12–16.

MASUUNIN NÄYTTELYKAUSI 2023

Kesäkuu
Arja Valkonen-Goldblatt (galleria)
Ilona Niemi (Obscura)
Svetlana Ruoho (aula/kahvila)
Mari Blomroos-Heininen (Studio)
Heta Pöyry (Camera)

Heinäkuu
Jaana Kotamäki (galleria)
Ilona Niemi (Obscura)
Tommi Ketonen (Obscura)
Maria Kajanki (aula/kahvila)
Johanna Virtanen (Studio)
Terhi Mickelsson (Camera)

Elokuu
Mikaela Holmberg ja Mirjam Lehtonen / Carita Kansin, Piitu Nykopp, Johanna Hulkko-Inki, Tanja Huntus ja Emilia Nieminen (galleria)
Tommi Ketonen (Obscura)
Jaana Lönnroos (aula/kahvila)
Katja Skinnari (Studio)
Hanneriina Moisseinen (Camera)

Syyskausi
Tiina Herttua (galleria)
Satu Pasio ja Sari Reiman (Obscura)
Terttu Schroderus-Gustafsson (aula/kahvila)
Reija Palo-oja (Studio)
Tytti Muurinen (Camera)

Kevätkausi
Jaana Valtari (galleria)
Pekka Innanen (Obscura)
Anastasia Lobkovski (aula/kahvila)
Andi Balogh (Studio)
Hanna Saali (Camera)