Turkkila ja Versluis kahdeksantena jäätanssin MM-kilpailussa: ”Loppua kohden pystyimme vapautumaan”

0
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Arkistokuva. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Arkistokuva. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat avanneet taitoluistelun MM-kilpailut 76,97 pisteellä jäätanssin rytmitanssissa. Pari on jäätanssin avausosuuden jälkeen kahdeksantena Japanin Saitamassa.

Suomalaiset luistelivat ehjän rytmitanssin, mutta jäivät hieman parhaastaan. Heidän rytmitanssin ennätyksensä on 77,56 pistettä.

– Ohjelman alussa luistelu oli pikkuisen varovaista, mutta loppua kohden pystyimme vapautumaan ja päästettiin kaikki irti, Versluis kuvaili Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Turkkila ja Versluis voittivat EM-pronssia tammikuussa Espoossa. EM-kisojen jälkeen helmikuiset Tilburgin kilpailut jäivät parilta väliin Turkkilan sairastumisen takia.

– Täällä oli ihanaa luistella kauden viimeinen rytmitanssi. Myös vapaatanssiin lähdetään luottavaisin mielin, täyden katsomon edessä luistelemisesta nauttinut Turkkila kertoi.

Viime vuonna Turkkila ja Versluis olivat MM-jäällä 12. sijalla ja Pekingin olympialaisissa 15. sijalla.

Saitaman MM-kisoissa jäätanssin vapaatanssi luistellaan huomenna. Kilpailua johtaa ylivoimaisesti Yhdysvaltain pari Madison Chock/Evan Bates ennätyspisteillään 91,94. He voittivat viime vuonna MM-pronssia.

Toisena ovat hallitsevat Euroopan mestarit, Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri 88,21 pisteellä. Eurooppalaisista suomalaisten edelle ylsivät myös neljäntenä oleva Britannian pari Lilah Fear/Lewis Gibson (86,56 pistettä) ja seitsemäntenä oleva, Liettuaa edustava pari Allison Reed/Saulius Ambrulevicius (78,70).

Jyrkinen joutui helpottamaan osaa hypyistään MM-jäällä

Janna Jyrkinen joutui helpottamaan osaa hypyistään taitoluistelun MM-kilpailujen vapaaohjelmassaan Japanissa. Jyrkinen sai tuomareilta vapaaohjelmasta 104,85 pistettä ja kokosi yhteispisteet 160,91.

Jyrkisen vapaaohjelman ennätys on 116,19 pistettä.

Saitamassa Jyrkinen, 16, luisteli naisten vapaaohjelmakilpailussa neljäntenä. Hänen jälkeensä vuorossa on 20 luistelijaa. Lyhytohjelmassa hän oli 21:s.

Tammikuun EM-kisoissa Jyrkinen oli seitsemäs. MM-tasolla hän kilpaili ensi kertaa.