Tutkimus: Lauri Markkanen on suomalaisten suosikkiurheilija – Wilma Murto nousi sijalle 7

0
Lauri Markkasen huikea kausi NBA:ssa nosti hänet koko Suomen suosikkiurheilijaksi. (Kuva: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Alex Goodlett)

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 18:tta kertaa, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat.

Ykköseksi nousi koripalloilija Lauri Markkanen . Ensimmäistä kertaa tutkimuksen historiassa listan kärjessä on palloilulajin urheilija. Markkasen takana ovat maastohiihtäjä Iivo Niskanen ja rallikuski Kalle Rovanperä.

Markkasen nousu on ollut hurja, sillä viime vuonna hän oli listalla sijalla 18. Rovanperä oli viime vuoden listalla viides ja Niskanen ykkönen.

Miesten keskuudessa Markkanen oli ykkönen ja Rovanperä kakkonen, kun taas naisten keskuudessa Niskanen oli ykkönen ja Markkanen kakkonen.

Markkasen lisäksi yksi hurjimmista nousijoista oli Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto, joka nousi sijalta 29 sijalle seitsemän. Toinen yleisurheilun Euroopan mestari Topi Raitanen nousi sijalta 45 sijalle 10.

Muita nousijoita olivat aitajuoksun tuore EM-hallimestari Reetta Hurske (16:s) ja tennisammattilainen Emil Ruusuvuori (21:s).

Sponsor Insightin vuosittaisessa Sponsor Navigator -tutkimuksessa helmi-maaliskuussa 2023 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Vastaajia oli yli 3000.