Ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä venäläisiä kauemmas tärkeästä huoltoreitistä Bahmutin alueella

0
Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän hyökkäyksien määrä on vähentynyt, todennäköisesti siksi, että sillä on pulaa sotilaista. Kuvassa Ukrainan tankki Itä-Ukrainassa 22. maaliskuuta. LEHTIKUVA/AFP
Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän hyökkäyksien määrä on vähentynyt, todennäköisesti siksi, että sillä on pulaa sotilaista. Kuvassa Ukrainan tankki Itä-Ukrainassa 22. maaliskuuta. LEHTIKUVA/AFP

Taistelut Bahmutin kaupungissa ja sen ympäristössä Itä-Ukrainassa jatkuvat edelleen, vaikkakin Venäjän hyökkäyksien määrä on vähentynyt verrattuina viime viikkoihin, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Ukrainalaisten tärkeimpiin saavutuksiin viime viikkoina kuulunee se, että ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä Wagner-palkkasotilasyhtiön taistelijoita kauemmas pikkutiestä, joka on Ukrainan joukkojen tärkein huoltoreitti alueella.

Venäjä väitti viikonloppuna Wagnerin taistelijoiden saaneen Azomin-tehdaskompleksin Bahmutin pohjoispuolella täysin haltuunsa. Britannian puolustusministeriön mukaan alueella kuitenkin todennäköisesti taistellaan edelleen, kuten on taisteltu jo kahden viikon ajan.

Koska Wagner on vahvistanut vapauttaneensa ainakin 5 000 vankilasta värväämäänsä taistelijaa heidän sopimuksiensa loputtua, Venäjällä on todennäköisesti pulaa sotilaista, mikä vaikeuttaa sen hyökkäyksiä alueella.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön johtaja saapui Zaporizhzhjan ydinvoimalaan Ukrainassa

YK:n alaisen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Rafael Grossi on saapunut venäläisten hallussa olevaan Zaporizhzhjan ydinvoimalaan Ukrainassa, kertoo voimalaa operoiva Energoatom.

Kyseessä on toinen kerta, kun Grossi käy voimalassa. Grossi kertoi tiistaina uutiskanava CNN:lle, että sotilaallinen toiminta Zaporizhzhjan ydinvoimalan läheisyydessä on lisääntymässä.

Grossin mukaan voimala kärsii jatkuvasti sähkökatkoksista. Venäjän hyökkäyksen on katsottu vaarantavan ydinturvallisuutta Euroopan suurimmassa ydinvoimalaitoksessa.