Äänestyspaikkojen lipaskeräyksellä autetaan vammaisia ja sairaita

0
Pieni ele -vaalikeräys alkaa keskiviikkona. Kuva: TS-arkisto

Äänestyspaikoilla kerätään jälleen apua Suomen vammaisille ja sairaille.

Pieni ele -keräyksessä on mukana kaikkiaan 15 kotimaista vammais- ja terveysjärjestöä. Lahjoituksilla autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, vammaisia, sokeita, kuuroja ja aivosairaita.

– Käytännön tasolla pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tulot voivat olla erittäin pienet ja lisäkuluja tulee lääkkeistä ja muista erityistarpeista. Myös pitkään sairastaminen ja ehkä jopa elämän pituiset kivut sekä hankaluudet voivat aiheuttaa masennusta ja ahdistusta. Tällöin kaikki hyvät asiat tuovat arkeen pieniä parempia hetkiä, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä tiedotteessa.

Pieni ele -vaalikeräys on jo 116 vuotta vanha perinne. Se toteutetaan vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksen aikana että varsinaisena vaalipäivänä.