Varhan palvelujohtaja: Salon sairaalan kanttiini voisi avautua nopealla aikataululla hakuajan päättymisen jälkeen

3
Salon sairaalan kanttiinissa tuoksuu kahvi jälleen 15. toukokuuta.

Salon sairaalan kanttiini on mahdollista saada auki nopeastikin palveluntuottajan haun päättymisen jälkeen, arvioi tukipalvelujohtaja Janne Saarinen Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta.

Varha avasi keskiviikkona haun palveluntuottajalle Salon sairaalan kanttiinia varten. Haku on auki 31. maaliskuuta asti.

Varhan mukaan hakijoilta edellytetään vapaamuotoisia liiketoimintasuunnitelmia, joiden perusteella palveluntarjoaja valitaan. Lopullisen päätöksen yrittäjästä tekee Varhan valintatyöryhmä.

– Meidän puolelta kanttiinin avautumiselle ei ole mitään esteitä, kun sopimus on allekirjoitettu. Sen jälkeen tilat ovat yrittäjän käytössä. Riippuu tietenkin yrittäjästä, milloin hän haluaa avata. Jos yrittäjä menee samalla konseptilla kuin millä kanttiini on aiemmin toiminut, ei nopealle avaamiselle pitäisi olla mitään rajoitteita, Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan kiinnostuneita kanttiininpitäjiä Saloon on ilmaantunut talven aikana jo ennen virallisen haun alkamista. Saarinen sanoo kiinnostuneiden lukumäärän olevan tällä hetkellä alle kymmenessä.

– Emme ole vielä päässeet tutustumaan näiden kiinnostuneiden taustoihin, mistä päin he ovat. Odotamme kuitenkin, että kiinnostuneiden joukosta tai tulevista hakijoista löytyy pätevä palveluntuottaja kanttiiniin.

Yrittäjä toimii kanttiinissa kolmen vuoden vuokra-ajalla. Sopimuksessa on myös vuoden optio. Varhan arvioitu käypä vuokra kuukaudessa on 796,51 euroa + alv. Vuokra sisältää vesi-, sähkö- ja jätekulut.

Varhan toiveissa on, että kanttiini olisi avoinna arkisin noin 7.30–15.30 ja viikonloppuisin. Kahvilatuotteiden lisäksi kanttiiniyrittäjältä toivotaan myös kevytlounasmahdollisuutta, kuten keittoa tai salaattia sekä kokoustarjoiluiden mahdollista tuottamista sairaalan yksiköille.

Kanttiini sijaitsee Salon terveyskeskuksen aulatilassa. Kanttiini on ollut suljettuna koko alkuvuoden eli siitä lähtien, kun Varha aloitti toimintansa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Harha
2 kuukautta sitten

Johan minä sanoin, että nyt on kovat piipussa ja päätoimittaja kentällä.

Hyv on olla
2 kuukautta sitten

Ei ole kukaan ajatellut vaihtoehdoksi vajaatyökykyisten työllistämistä?
Hyvinvointialue voisi olla esimerkkinä

Orvokki
2 kuukautta sitten

Kanttiini voisi olla auki puoli 7 asti