”Vedän keikat varmuudella aina omalla tyylilläni” – Salon Naisex-messuilla puhunut Sointu Borg heittäytyy ja räiskyy

0
Salon Naisex-messujen pääesiintyjä Sointu Borg veti Salon seudun ammattiopiston auditorion päivän aikana kahteen kertaan täyteen väkeä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Diili-voittaja, tapahtuma-alan yrittäjä, puhuja, kirjailija, ekonomi sekä media- ja somepersoona. Sointu Borg, 30, on tehnyt itsensä tunnetuksi monella tapaa.

Salon Naisex-messuilla Borg vieraili lauantaina puhujan roolissa. Salolaisia hän kehuu hyväntuulisiksi.

– Paikalla oli hyvin jengiä. Oli kiva puhua, Borg sanoo.

Borg tunnetaan heittäytyvästä, räiskyvästä ja rajoja rikkovasta asenteesta, mikä näkyy myös hänen puhetilaisuuksissaan. Borg kertoo nauttivansa puhekeikoista.

– Puhekeikat perustuvat läsnäoloon, joten niitä ei voi olla liikaa. Yksi, kaksi keikkaa viikossa on aika optimaalinen, Borg sanoo.

”Aina kannattaa koittaa
rohkeasti uusia juttuja.”

Borgin puhujakeikat nivoutuvat usein röyhkeästi rohkea -teeman ympärille ja tarkoitus on lisätä kuulijoiden itsevarmuutta ja rohkeutta.

– Vedän keikat varmuudella aina omalla tyylilläni. Ajattelin alkuun, että ihmiset traumatisoituvat suorapuheisesta tyylistäni, mutta tajusin pian, että moinen ajattelu on yleisön aliarvioimista.

Valtaosa Borgin kuulijoista on naisia, mutta viime aikoina yleisössä on alkanut näkyä enemmissä määrin nuoria miehiä.

– Saan aina välillä palautetta, että enkö voisi puhua enemmän myös miesten näkökulmasta. Kerron tarinaa itseni eli nuoren naisen vinkkelistä. En näe, että minulla on mandaattia puhua miesten kokemuksista.

– Koen olevani hyvä puhuja juuri sen takia, että kokemukset ovat omia ja niihin on kuulijan helppo samaistua ja sitä kautta inspiroitua.

Sointu Borg rohkaisee naisia puhujakeikoillaan. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Borg on kirjoittanut teoksen Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut, joka on suunnattu erityisesti nuorille naisille, jotka jäävät usein jalkoihin liiallisen kiltteyden takia. Teos julkaistiin ensin äänikirjana, mutta siitä on tulossa huhtikuussa myös painettu versio.

– Painettu teos eroaa aika lailla äänikirjasta. Painettuun versioon on muun muassa lisätty tarinaa.

Uutta kirjaprojektia ei ole näköpiirissä.

– Kirjailijan työ on rankkaa! Eikä se näin tuntemattomana kirjailijana ole mikään miljoonabisnes, Borg myöntää.

Borg on kuitenkin tyytyväinen, että lähti mukaan kirjaprojektiin.

– Aina kannattaa koittaa rohkeasti uusia juttuja.

”Omalla pärställä on markkina-arvo, joka ei kuitenkaan saa olla itseisarvo.”

Borgin tuleva kevät on täynnä mielenkiintoisia projekteja. Tuorein projekti on Borgin ja radiojuontaja Janni Hussin yhteisen podcast Sana on vapaa.

– Podcastissa tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöihin.

Toukokuussa on vuorossa jääkiekon MM-kilpailut, joissa Borgilla on tärkeä rooli vip-vieraiden hostaamisessa. Borgin yritys Viphost Finland Oy välittää VIP-emäntiä erilaisiin tapahtumiin ja yritystilaisuuksiin.

– Teen yhteistyötä myös kotimaisen jääkiekkojoukkueen Tapparan kanssa ja luvassa on mielenkiintoinen playoffs-kevät.

Somemaailmassa Borg on viime aikoina viihtynyt tiktokin parissa.

– Olen saanut sitä kautta uusia seuraajia.

Omalla henkilöbrändillä työllistynyt Borg tiedostaa hyvin työnsä haittapuolet.

– Omalla pärställä on markkina-arvo, joka ei kuitenkaan saa olla itseisarvo. Tämä on raskas laji, koska itsestä joutuu antamaan niin paljon.

Borg myöntää olevansa addiktoitunut ajatteluun.

– Löydän usein itseni yliajattelemasta asioita.

Salon seudun ammattiopiston tiloissa pidetyt Naisex-messut keräsi lauantaina paikalle ennätysmäärän kävijöitä. Messuille osallistui liki 900 kävijää.

Paikalla oli yli 70 näytteilleasettajaa laidasta laitaan. Päivän aikana järjestettiin myös muun muassa tanssi- ja muotinäytöksiä.

Tapahtuman järjestämisestä vastasi Lions Club Salo Birgitat, ja se järjestettiin nyt jo 19. kerran. Tapahtuman tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

Messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020, jolloin kävijöitä oli vajaat 800.