Veteraanikuorma-autojen kulkue lauantaina Somerolla, Koskella ja Marttilassa – hyvät katselupaikat muun muassa Someron keskustassa ja Koskella KA-Renkaan pihassa

0
Suomen Veteraanikuorma-autoseuran Kevätpäiväntasausajossa nähdään kuorma-autoja viideltä eri vuosikymmeneltä. Kuva: TS-arkisto/Jori Liimatainen

Somerolla, Koskella ja Marttilassa on lauantaina 25. maaliskuuta mahdollisuus ihailla veteraanikuorma-autoja, kun Suomen Veteraanikuorma-autoseura eli Vetku järjestää Kevätpäiväntasausajon. Mukana on noin 70–80 autoa, joista vanhimmat ovat 1940-luvulta ja uusimmat 1980-luvulta.

– Kaukaisimmat osallistujat tulevat Juankoskelta ja Oulusta saakka. Enimmäkseen osallistujat ovat kuitenkin Lounais-Suomesta, Uudeltamaalta ja Pirkanmaalta, kertoo tapahtumaa järjestävä Juha Helin.

Vanhat kuorma-autot ovat näyttävä näky, joten seuran väki toivoo, että mahdollisimman moni tulisi katsomaan kulkuetta teiden varsille.

Autot lähtevät matkaan klo 10 Forssan Autokeitaalta, mistä ne ajavat Someron kautta Koskelle. Somerolle autot saapuvat Torron kautta, tietä 282, ja sieltä Jokioistentietä keskustaan.

– Ajamme pääkadun läpi, jotta ihmiset voivat tulla katsomaan. Olemme Someron keskustassa noin klo 10.30 aikaan, Helin arvioi.

Someron keskustasta autot kurvaavat Turuntielle eli tielle 2810 ja ajavat sitä pitkin Koskelle.

Koskella autoja pääsee rauhassa katselemaan klo 11.30–14.30 KA-Renkaan ja Lounas & Bar Akselin pihalla osoitteessa Koskentie 372, sillä ajoihin osallistujat pitävät siellä lounastauon.

Klo 14.30 autot lähtevät jälleen matkaan ja ajavat Koskelta pois Härkätietä eli tietä 2264. Kulkue jatkaa Härkätietä pitkin Marttilan läpi ja Tarvasjoen kautta Turkuun.