Ykkösen alkuun on enää kuukausi, ja SalPa piti liigaseuran nollilla – ”Eihän hänelle pysty tekemään maalia”

0
Aavistuksen ailahtelevasti harjoitusotteluissa pelannut Roope Pyyskänen sai kehut keskiviikon esityksestään. Kuva Ykköscupin ottelusta TPS:ää vastaan. (SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Ykköseen alkuun on enää kuukausi ja SalPan tilanne vaikuttaa niin stabiililta kuin se sarjanousijalla tässä vaiheessa kautta voi olla.

Keskiviikkona SalPa pelasi jo toisen kerran tänä vuonna tasapelin liigaseura Ilvestä vastaan. Kaksi kuukautta sitten Pirkkahallissa lukemat olivat 1–1, keskiviikkona Urheilupuistossa 0–0.

SalPan päävalmentaja Tero Suonperä piti omiensa esitystä hyvänä.

– Pikkaisen oltiin jaksojen alussa tempossa jäljessä, mutta nousimme kummallakin jaksolla peliin mukaan. Nousujohteinen esitys, eikä olisi mielestäni ollut vääryys, vaikka olisimme voittaneetkin. Olihan meillä lopussa paikkoja.

Ilves oli Salossa lähes parhaalla joukkueellaan.

– Pirkkahallissa jouduimme myllyyn kun teimme paljon vaihtoja. Nyt teimme yhdeksän vaihtoa, eikä pelin taso pudonnut, Suonperä vertaili.

– Jotain pelistä kertoo sekin, että Ilveksen kaveri (Felipe Aspegren) otti lopussa suunsoitosta kaksi keltaista.

Suonperä ei halunnut nostaa ketään pelaajaa muiden yläpuolelle, mutta pienen lypsämisen jälkeen esiin tuli muutama nimi.

– Otto Salmensuu oli tosi pirteä ja aktiivinen. Vielä napsu huolellisuutta ja laatua viimeisiin ratkaisuihin. Bamo Ahmadi ja Roope Pyyskänen tulivat vaihdosta hyvin peliin sisään.

– Enkä tiedä montako sataa minuuttia (Tatu) Österlund on pitänyt nollan? Eihän hänelle pysty tekemään maalia, Suonperä kehui maalivahtiaan.

Tulos oli siinäkin mielessä rohkaiseva, että SalPalta puuttui kokoonpanosta hyökkääjät Elmo Heinonen ja Oskari Jakonen sekä puolustaja Daniel Kepot.

Suonperällä onkin käsissään positiivinen ongelma: kentälle kun mahtuu vain 11 pelaajaa kerrallaan.

– Kilpailu pelipaikoista on kova. Tärkeintä on se, että pelaajat itse tajuavat pistää parastaan.

Pelaajien kannalta tärkeää lienee myös se, että testiruletti on pysähtynyt.

– Näillä mennään ainakin heinäkuun siirtoikkunaan asti, miksei koko kautta, Suonperä lupasi.

Ykkösestä on odotettavissa normaalia tasaisempaa. Yksikään seura ei ole talvikaudella noussut muiden yläpuolelle, eikä toisaalta kenestäkään oikein ole pisteautomaatiksi.

– Ykkösestä puuttuu sellaiset selkeät satsaajat kuten vaikka KTP ja TPS viime kaudella. Ristiin tullaan pelaamaan valtavasti, Ykkönen on vähän kuin viime vuoden Kakkosen B-lohko kovennettuna versiona, Suonperä pohti.

Muutama seura on kuitenkin pistänyt Suonperän silmään, kuten Ykköscupin yllättäen voittanut Järvenpään Palloseura.

– JäPS ja HIFK ovat pelanneet nousujohteisesti ja Gnistan oli meitä vastaan tosi hyvä.

Sekin on tullut SalPan pelaajille talvikaudella selväksi, että kaikki vastustajat ovat voitettavissa – eikä siihen välttämättä tarvita edes äärirajojen kutittelua.

SalPa seuraava harjoitusottelu on ensi viikon lauantaina Urheilupuistossa Kakkoseen pudonnutta helsinkiläisseuraa PK-35:ttä vastaan. Kenraaliharjoitusottelu on aprillipäivänä viime kaudelta tuttua Tampere Unitedia vastaan myös Urheilupuistossa.

SalPan kausi alkaa 15. huhtikuuta kotiottelulla JäPSiä vastaan.