Ylen hiihtolähetyksillä oli miljoonayleisö Planicassakin

0
50 kilometrin hiihto kiinnosti totutusti monia suomalaisia. (kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen)

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen päätösviikonloppuna yllettiin jo pelkästään Ylen kanavilla miljoonayleisöihin. Sunnuntaisen miesten 50 kilometrin hiihdon keskikatsojamäärä oli Ylen TV2:ssa Finnpanelin mukaan 1,139 miljoonaa. Numerot ovat hieman pienempiä kuin viime talven olympiahiihdoissa, jotka kisattiin usein aamuisin Suomen aikaa.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että talvilajien kisatapahtumia televisioi myös Viasat. Niiden lähetykset olivat suurella osalla kiinnostuneista vapaasti katsottavissa.

Ylellä myös naisten 30 kilometrin hiihto keräsi seitsennumeroisen katsojaluvun (1 002 000) Ylen osalta. Perjantai-iltapäivän miesten viestissä Ylen keskikatsojamäärä oli 846 000 ja torstain naisten viestissä 716 000.

Miesten viestin palkintojenjakoa seurasi yli puoli miljoonaa ihmistä. Kiinnostusta herätti totutun runsaasti myös yleisurheilu: EM-hallikisojen sunnuntaiseen iltajaksoon tilastoitiin keskikatsojamäärä 566 000. Kyseinen luku tarkoittaa katsojien määrän keskiarvoa koko ohjelman ajalta.

Mainitun 50 kilometrin hiihdon tavoittavuusluku oli puolestaan yli 1,7 miljoonaa. Tavoittavuus tarkoittaa henkilöitä, jotka katsovat ohjelmaa yhtäjaksoisesti vähintään kolme minuuttia.