Hurjia ylinopeuksia, rattijuoppoja ja kortittomia kuskeja – Lounais-Suomen poliisin mukaan pääsiäinen sujui tavanomaisesti

4
Poliisilla riitti jälleen tehtäviä pääsiäisenä. Kuva: TS-arkisto

Lounais-Suomen poliisin mukaan pääsiäinen oli tavanomainen ja sujui suhteellisen rauhallisesti.

Poliisi valvoi liikennettä aktiivisesti etenkin perjantaina ja lauantaina, jolloin kirjattiin paljon liikennerikkomuksia. Koko poliisilaitoksen alueella mitattiin huomattava määrä törkeitä ylinopeuksia ajokelin ollessa hyvä. Lisäksi poliisi pysäytti useita kortittomia kuljettajia sekä rattijuoppoja.

Esimerkiksi Somerolla Helsingintiellä keski-ikäinen mies ajoi perjantaina poliisin tutkaan 139 kilometriä tunnissa alueella, missä suurin sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden takia ja häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Salossa moottoritiellä nuoren miehen epäillään syyllistyneen perjantaina liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajamalla 145 kilometriä tunnissa alueella, missä suurin sallittu nopeus on 100 kilometriä tunnissa. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Niin ikään Salossa moottoritiellä keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen perjantaina liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajamalla 140 kilometriä tunnissa alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 100 kilometriä tunnissa. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Suuria ylinopeuksia mitattiin myös muun muassa Kaarinassa, Nousiaisissa, Kankaanpäässä, Raumalla, Laitilassa, Raisiossa, Uudessakaupungissa ja Naantalissa.

Mynämäellä poliisi todisti perjantaina hurjaa kilpa-ajoa, jossa kaksi autoa kilpaili keskenään valtatie 8:lla. Poliisi mittasi toisen auton nopeudeksi peräti 170 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa.

Tiellä oli tapahtuma-aikaan runsaasti muuta liikennettä, joita molemmat ajoneuvot ohittivat vasenta kaistaa käyttäen. Molempien autojen kuskit, nuori nainen ja nuori mies määrättiin ajokieltoon. Kyseinen nuori mies oli määrätty jo aiemmin samana päivänä ajokieltoon törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen vuoksi Raumalla.

Poliisilla oli Lounais-Suomessa pitkäperjantain kello 18 ja pääsiäismaanantain kello 8 välisenä aikana yhteensä 1 204 hälytystehtävää. Vastaava luku viime pääsiäiseltä oli 887. Poliisin mukaan huomattavan tehtävämäärän kasvun selittää oma-aloitteisten tehtävien lisääntyminen viime vuoteen verrattuna.

– Tällä tavalla poliisi on pyrkinyt ennalta estämään rikoksia ja näkynyt paikoilla, joissa yleisesti esiintyy häiriöitä, todetaan poliisin tiedotteessa.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
7 kuukautta sitten

Miksi kukaan ei ole tehnyt lakialoitetta noiden piittaamattomien kaluston takavarikoinnista valtiolle?? Olisi erittäin hyvä keino sekä valtiolle että opetukseksi noille lakeja ja asetuksia naureskeleville öykkäreille. Nyt on vasta kesä alkamassa joten suru-uutiset antavat odottaa?

Esa
7 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K

Tää kaveri se on oikein mielipideautomaatti. On asia sitten mikä tahansa, niin asiantuntemusta riittää. Voiskohan sitä vaan joskus jättää kommentoimatta. Noh, tuskin onnistuu.

Reino
7 kuukautta sitten
Reply to  Esa

Vapaassa maassa saa olla mielipiteitä riippumatta asiantuntemuksesta. Silloin, kun todelliset reikäpäät ovat liikenteessä, sitä saa kommentoida.

Nopeusvalvontaa tarvitaan
7 kuukautta sitten

Pääsiäisestä on hyvä aloittaa viikonloppujen tehovalvonta moottoritiellä ja sieltä Kemiönsaareen johtavilla teillä. Perjantaista sunnuntaihin sillä välillä ei näytä olevan kaasujaloissa minkäänlaista tolkkua. Perniössä näköjään kameratolpan kohdalla kosketellaan jarrupoljinta ja siitä paahdetaan toistasataa aina Kasnäsiin asti.