Ilman ”Timiä” Nenonen olisi jo ainutlaatuinen

0
Toiseksi eniten liigaotteluita Vilppaassa pelanneella ja ensi kaudella Ilpo Jalosen kenties ohittavalla Juho Nenosella tuli pitkäperjantaina täyteen puolitoistasataa pudotuspeliä. (kuva: SSS/Kisri-Maarit Venetpalo)

Vilppaan Juho Nenosella on menossa miesten SM-koripallouransa kuudestoista pudotuspelikevät, ja takana on 150 play off -ottelua. Lukemat ovat lähes ainutlaatuisia, ilman Timo Heinosta ainutlaatuisia.

Heinosella on kahdeksan pudotuspeliä enemmän. Seuraavat nimet ovat jääneet jo kauas eli 126 pelattuun otteluun. Kärkikaksikon määrät nousevat huhtikuun aikana taas merkittävästi.

– Jossain vaiheessa sanoin Timille, että kyllä minä häntä pidempään uraani jatkan. Hän sitten tokaisi, että ”jaa, aiot pelata viisikymppiseksi”, mainitsee Nenonen, jonka sopimus nykyiseen seuraan kattaa Heinosen tavoin myös ensi kauden.

20:stä eniten SM-mitaleita saavuttaneesta pelaajasta vain neljästä on Koripalloliiton tilastopalvelussa värikuva. Nenosella on tänä keväänä mahdollisuus nousta jaetulle kolmannelle sijalle. Edellä olisivat enää Jorma Pilkevaara kahden ja Kari Liimo yhden mitalin päässä.

Kevään 2017 kolmannen välierän tapahtumat ovat painuneet Nenosen mieleen. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Nenosen pudotuspeleistä 24 on Vilppaan paidassa Karhubasketia vastaan, ja määrä tulee pian kasvamaan. Historia on pitkä.

– Tulin loukkaantumisen jälkeen takaisin juuri kevään 2017 välieräsarjan alla. Vilpas oli voittanut puolivälierissä Pyrinnön helposti 3–0, ja yksi ulkomaalaispelaajistamme totesi, että ”Nenosenhan ei tarvitse pelata, kun on mennyt ilmankin näin hyvin”.

– No, yhdessä kotipelissä olimme joku 20 down. Heitin siinä nopeassa tahdissa kolme onnistunutta kolmosta, ja nousimme voittoon. Sen jälkeen oli kiva kuittailla kyseiselle pelaajalle, ja asiasta voitiin sen jälkeen naureskella, Nenonen muistelee.

Kyseinen ottelu oli kolmas välierä, jossa Vilpas kipusi tämänvuotisen Kouvot-puolivälierän tavoin 23 pisteen takaa edelle. Täysin kotijoukkueiden tahdissa edenneistä välieristä Vilpas eteni finaaleihin lukemin 4–3.

– Kun Ira (Lee) oli Kouvoja vastaan pari peliä sivussa ja voitimme, mietin että pitäisikö sanoa, ettei Iran pitäisi enää pelata. En sanonut jo siksi, että hänestä voi olla meille tosi paljon iloa mitalipeleissä, Nenonen puntaroi.

Pitääkö Vilppaan keksiä koripalloilu uudelleen mennäkseen finaaleihin? – ”Taisteluparit osuivat siinä matsissa hyvin meidän eduksemme”