Kokoomus: Salon tehtävä suunnitelma suurille aurinkoenergiahankkeille

1
Kokoomus toivoo Salon satsaavan aurinkoenergiahankkeisiin.

Salon on laadittava suunnitelma teollisen mittakaavan uusiutuvan energian tuotantohankkeille, esittää kokoomuksen valtuustoryhmä.

Salon sijainti ja laaja pinta-ala tekevät kaupungista kokoomuksen mukaan optimaalisen kohteen aurinkoenergian tuotannolle. Se näkyy Salossa ”useiden toimijoiden voimakkaasti lisääntyneenä aktiivisuutena teollisen mittakaavan aurinkoenergiahankkeiden suunnittelussa”.

Suunnitteilla olevat aurinkoenergian rakennushankkeet sijoittuvat sekä yksityiselle että kaupungin omistamalle maalle.

– Päätöksenteon on oltava ennustettavaa, johdonmukaista ja viiveetöntä, jotta varmistetaan aurinkoenergiarakentamisen onnistunut sijoittuminen Saloon, maanantaina jätetyssä valtuustoaloitteessa todetaan.

Kalle Räikkeen (kok.) esittelemällä aloitteella on kaikkiaan 22 allekirjoittajaa.

Aloitteessa vaaditaan, että kaupunki mahdollistaa aurinkoenergiahankkeiden etenemisen ja edistää maankäyttöä koskevia lupa- ja kaavaprosesseja.

Uusiutuvan energian suunnitelmasssa on painotettava aurinkoenergiarakentamista ja huomioitava laaja-alaisesti hankkeita toteuttavien yritysten ja hankealueiden maanomistajien sekä asukkaiden intressit. Lisäksi on huomioitava luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja luontokadon minimointi, aloitteessa todetaan.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tulee vielä pää vetävän käteen
5 kuukautta sitten

Mitäs me syömme jos viljelijät muuttaa pellot aurinkopaneelipuistoiksi? Energiaa on vaikea syödä. Ja tuo todellakin houkuttaa, kun vuokra per ha on aika reilu, sillä eläisi paremmin ja helpommin kun maata viljelemällä. Muut maat ovat jo heränneet tähän ja miettivät että pitäisikö peltojen muuttamista energiantuottoon hillitä jotenkin ruokahuollon säilyttämiseksi.