Lounais-Suomen poliisi valvoo vappuna tehostetusti alaikäisten päihteiden käyttöä

3

Lounais-Suomen poliisi ennakoi Lounais-Suomeen vauhdikasta vappua. Poliisipartiot valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta kaupunkien keskustoissa ja vapputapahtumissa.

– Siellä missä juhlaväen tiedetään kokoontuvan, siellä on myös poliisi, sanoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikomisario Joni Saarimäki tiedotteessa.

Vappuaaton iltana ihmisiä kokoontuu Lounais-Suomessa perinteisesti suurempien kaupunkien keskustoihin ja vapunpäivänä puistoihin ja uimarannoille.

– Poliisille on ilmoitettu myös vapun aikaan järjestettävistä kulkueista ja yleisötilaisuuksista, joiden sujumista poliisi on myös varmistamassa, Saarimäki toteaa.

Etenkin päihteidenkäytöstä aiheutuvat häiriötehtävät, pahoinpitelyt ja alaikäisten päihteidenkäyttö työllistävät poliisia.

Poliisi puuttuu vappuna aktiivisesti alle 18-vuotiaiden päihteidenkäyttöön. Asiasta ilmoitetaan aina kotiin ja tehdään myös lastensuojeluilmoitus.

– Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan alkoholia eikä tupakkatuotteita. Nuorten keskuudessa trendaava sähkötupakka eli vape on myös kiellettyä – oli siinä nikotiinia tai ei. Tämä on hyvä muistaa, Saarimäki sanoo.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Titta-Irmeli
4 kuukautta sitten

Turhaa,juhlivat kuitenkin,resurssit ohjattava muualle

Pertti
4 kuukautta sitten

Päihteiden käyttö ja meluaminen eivät ole juhlimista. Itse näen juhlimisen aivan erilaisena. Omasta mielestäni juhlimis-sana on positiivinen, se pitää muuttaa muistuttamaan sitä milloin se on jotain muuta kuin juhlimista.

Urpo
4 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Olen samaa mieltä tuosta. Normaalille baarissa käymiselle tai vappuna riekkumiselle tms. toiminnalle pitäisi antaa jokin muu termi kuin juhliminen.