Popista rockiin ja Suomesta ulkomaille – Salon lukion musiikki-ilta tarjoilee monipuolista musiikkisatoa

0
Salon lukion musiikki-ilta päästään vihdoin toteuttamaan neljän vuoden tauon jälkeen musiikinopettaja Marko Heikuran johdolla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon lukion tulevassa musiikki-illassa kuljetaan tunnelmasta ja musiikkilajista toiseen.

Monipuolinen ohjelma pitää sisällään niin rockia Kissin tahtiin kuin rauhallista tunnelmointia Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemän Lapin kesän tahdissa.

Salon lukion musiikki-ilta päästään vihdoin järjestämään neljän vuoden tauon jälkeen.

– Musailta on järjestetty yleensä joka toinen vuosi vuorotellen musiikkiteatterin kanssa, mutta korona laittoi musaillankin harmillisesti tauolle, sanoo Salon lukion musiikinopettaja Marko Heikura.

Heikuran mukaan oppilaat ovat vuoden mittaan kyselleet musiikki-illan perään.

– Nuorilla on ollut selvästi intoa lähteä tekemään konserttia.

” korona laittoi musaillankin
harmillisesti tauolle.”

Salon lukion liikuntasalin lavalle nousevat lukion laulu- ja soitinyhtyeet, jotka esittävät lukuvuoden aikana harjoiteltua ohjelmistoa. Luvassa on perinteistä kuoromateriaalia sekä laulu- ja soitinyhtyeille sovitettuja hittikappaleita.

Koronan jäljet näkyvät edelleen kokoonpanoissa.

– Toimintaa käynnistellään vielä koronan jäljiltä. Kuorossa oli ennen koronaa nelisenkymmentä laulajaa ja nyt viitisentoista.

Heikura ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Toiminta elpyy kyllä. Ja porukka on senkin takia pienempi, että osalla abeista on tässä kohtaa vuotta jo muut kuviot.

Musiikki-iltaan osallistuu yhteensä nelisenkymmentä laulajaa ja soittajaa. Konsertin Open Stage -osuus tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa lukion oppilaalle nousta lavalle esittämään lempimusiikkiaan laulaen tai soittaen.

– Mukana on sooloesityksiä ja yhtyeitä. Konsertissa kuullaan muun muassa saksofoni-pianoduo, soolopiano-esitys sekä nelikätistä pianon soittoa, Heikura kertoo.

”Mukana on sooloesityksiä ja yhtyeitä.”

Konsertti kestää väliajan kanssa reilut puolitoista tuntia.

– Mukana on myös koulun ääni- ja valotiimi, jolla on konserttijärjestelyissä iso vastuu. Myös lukion oppilaskunta osallistuu järjestelyihin.

Konserttiin on vapaa pääsy. Myynnissä olevan ohjelman tuotto käytetään Salon Musiikkiluokkien Tuki Ry:n toiminnan tukemiseen.

Salon lukion musiikki-ilta keskiviikkona 26.4. kello 18.30 Salon lukion liikuntasalissa.

Salossa useita oppilaiden kevätkonsertteja

Salon musiikkiopisto ja kansalaisopisto järjestävät kuluvalla viikolla useita oppilaiden kevätkonsertteja.
Luvassa on muun muassa Suomipopin ja iskelmän helmet 60-luvulta 80-luvulle! -konsertti. Musiikkiopiston laulajien ja nuorten bändiläisten toteuttama konsertti on torstaina 27. huhtikuuta kello 18 ravintola Musinessa (Horninkatu 17).
Niin ikään torstaina 27. huhtikuuta Salon kansalaisopiston opettajien Eetu Sadeharjun ja Pekka Laakson säestys- ja lauluoppilaat esiintyvät Perniön kirkonkylän koululla (Lupajantie 11) kello 18. Ohjelmassa kuullaan monipuolisesti laulajien omia lauluvalintoja.
Perjantaina  28. huhtikuuta kello 18 Perniön kirkonkylän koululla esiintyvät kansalaisopiston musiikkiopiston puhallinorkesteri, ukuleleryhmä, Laulusiskot ja yhteislaulajien ryhmä. Luvassa on myös yksinlauluesityksiä.​