Salo järjestelee hyvinvointia ja terveyttä – poliittinen ohjausryhmä edistää asioita nyt, kun sosiaali- ja terveyslautakunnan työ loppui

3
Salon kaupunginhallitus perusti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjausryhmän, jossa ovat edustettuina kaikki valtuustopuolueet.. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä organisoiva Salon kaupunginhallitus perusti tehtävää varten ohjausryhmän. Päätös liittyy vuoden alusta toteutuneeseen hyvinvointialueuudistukseen, jonka jälkeen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on lakkautettu.

Kaupunginhallitus nimesi ohjausryhmään Marjatta Hyttisen (kok.), Mika Laitisen (ps.), Karoliina Vierjoki-Väätäisen (kesk.), Tuukka Kahilan (vihr.), Satu Parttimaan (sd.), Marja Ruokosen (vas.) ja Mika Nummenpalon (liik.).

Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimiva ryhmä kokoontuu noin neljästi vuodessa. Se vastaa kaupungin ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) toimintojen yhteen sovittamisesta ja yhteistyön seurannasta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjauksesta, kehittämisestä ja seurannasta kaupungin järjestämisvastuulle kuuluvissa palveluissa.

Ohjausryhmän sihteerinä toimii hallintoasiantuntija ja valmistelijana hyvinvointikoordinaattori. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus ohjausryhmän kokouksissa.

Ohjausryhmä koordinoi muun muassa ikäkeskustoimintaa, perhekeskustoimintaa, osallistavaa budjetointia, hyvinvointia ja terveyttä edistävää hanketyötä, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä, maahanmuutto- ja kotouttamistyötä sekä kaupunkitasolla mielen hyvinvointityötä.

Se määrittelee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osalta järjestöyhteistyön muodot ja koordinoi sosiaali- ja terveysalojen järjestöjen tukea kuten tilojen käyttöä ja avustuksia. Samalla se huolehtii yhteistyön edellytyksistä järjestöjen, yritysten, seurakunnan, Varhan ja muiden alueellisten ja kansallisten toimijoiden kanssa.

Ohjausryhmä valvoo ja tukee kaupungin hyvinvointisuunnitelman, kotouttamisohjelman sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman toimeenpanoa ja säännöllistä päivitystä.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anna mun kaikki kestää
5 kuukautta sitten

”Poliittinen ohjausryhmä edistämään hyvinvointia ja terveyttä.” Taas yksi uusi byrokratian koukero, joka loitontaa hyvinvoinnin ja terveyden kuntalaisista. Noita poliitikkojen keskustelukerhoja on jo muutenkin ihan riittävästi. Perustaisivatpa poliitikot joskus jonkin sellaisen ryhmän, josta meillä olisi todellista ja nopeaa hyötyä arkisissa ongelmissamme. Ja maksaisivat kunnon palkkaa terveydenhoidon ammattilaisille, jotta heitä riittäisi edistämään meidän hyvinvointiamme ja terveyttämme.

Allan
5 kuukautta sitten

”Yhdenvertaisuusohjelman toimeenpanoa.” On siinäkin varsinaisia asiantuntijoita, kun ei saatu kaupunginhallituksen toimesta, edes sisäisen toiminnan yhdenvertaisuutta toimimaan vaan annetaan viranomaiselle ristiriitaista tietoa.

Tiedonpäällä
5 kuukautta sitten

Poliittinen ohjausryhmä joka ei päätä mistään mitään. Pelkkä uusi kuluerä veromaksajien kukkarolla. Pitäähän politikkojen cv:n saada uusi rivi. Ja turhia luonnonvarojen tuhlausta kun laaditaan muistiota. Missä kaupungin hiilijalanjälkiajattelumalli?