SaloJazzin huhtikuu tarjoilee kotimaisen jazzin kärkinimiä

0
Martti Vesala Soundpost Quintet nähdään Salossa huhtikuun loppupuolella. Kuva: Teemu Mattsson

SaloJazzin huhtikuun klubin esiintyjinä nähdään joukko kotimaisen jazzin kärkikaartin soittajia, kun Martti Vesala Soundpost Quintet saapuu Saloon.

Martti Vesala Soundpostin levynjulkaisukiertue nähdään Musinen lavalla 20 huhtikuuta. Trumpetisti Martti Vesalan Landmarks-albumi on saanut myönteistä palautetta niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa julkaisuissa.

Miles Davisin perinnöstä ammentavan Vesalan säveltämiä kappaleita ovat tulkitsemassa saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival, pianisti Joonas Haavisto, rumpali Ville Pynssi ja kontrabasisti Juho Kivivuori.

Martti Vesala Soundpost Quintetin kolmas albumi ”Landmarks” julkaistiin viime marraskussa saksalaisella Ozella Music -levymerkillä.

– Levyn musiikki on syntynyt elämän taitekohdassa, jossa luopuminen vanhasta tutusta ja rohkeuden kerääminen kohti uutta olivat avainkokemuksina inspiroimassa sävellystyötä. Albumi käsitteleekin etsimistä ja muutoksen voimaa, sanoo Vesala tiedotteessa.

Martti Vesala Soundpost Quintet on vaikuttanut aktiivisesti Suomijazzin kentällä jo 10 vuotta. Se on esiintynyt muun muassa Suomen Jazzliiton organisoimalla kiertueella 2017 sekä Pori Jazz ja Tampere Jazz Happening -festivaaleilla.

Martti Vesala Soundpost Quintet Salon Musinessa (Horninkatu 17) 20.4. kello 19.