Salon Kivihovista Neste-asema – liikenneasema jatkossa auki ympäri vuorokauden

6
Kivihovin kahvilalinjasto on täysin uusittu. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Ykköstien liikenneasema Kivihovista tulee Neste-asema. Suomusjärvellä toimivan Kivihovin muutostyöt Neste-asemaksi aloitetaan 15. toukokuuta.

– Tavoite on aloittaa Nesteen polttonestejakelu vielä saman viikon aikana, kertoo kiinteistön omistavan Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.
Neste avaa liikenneasemalle myöhemmin tänä vuonna myös sähköautojen suurteholatauspisteen.

– Latauspisteet vaativat mittavan infraremontin ja niitä varten täytyy tehdä kiinteistöön muun muassa uusi sähköliittymä, Vuoti sanoo.

Liikenneaseman sisäkaupan palveluista vastaa jatkossakin Hesburger ja kiinteistössä jatkaa edelleen myös apteekki.

– Liikenneasema Kivihovi täydentää hyvin verkostoamme. Liikenneasema on Turunväylän ramppien kautta saavutettavissa idän ja lännen suunnasta, sanoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen tiedotteessa.

Teboil ei löytänyt edellisen kauppiaan lähdettyä uutta kauppiasta Kivihoviin, joten lopulta kiinteistön omistava Hesburger otti vetovastuun paikasta.
Myös Väylävirasto hoputti ratkaisua, koska valtiolla on sopimus liikenneaseman palveluiden tuottamisesta Hesburgerin ja Teboilin kanssa. Pitkäaikainen sopimus yltää vuoteen 2038 asti.
Liikenneasema on aikanaan ollut 15–16 miljoonan euron investointi Hesburgerille, Vuoti on kertonut Salon Seudun Sanomille aikaisemmin (SSS 19.12.2022.).
Lasten leikkipaikka siirtyi remontin yhteydessä Kivihovin vanhan kaupan paikalle ja se uudistettiin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Liikenneasema alkoi herätä kunnolla uudelleen henkiin vuoden alussa.

– Olemme jo talven aikana uudistaneet asiakastiloja ja leikkipaikan sekä kahvilalinjaston. Myös rahtareiden tilat on saneerattu sauna- ja suihkutilojen osalta.

Hesburgerin lisäksi Kivihovissa saa syötävää ja juotavaa myös kahvilasta ja ravintolasta.

– Tarjolla on buffetlounas ja À la carte -annoksia. Myös kaupan tuotevalikoimaa tullaan monipuolistamaan, Vuoti jatkaa.
Kivihovista saa jatkossa myös kebabia, sillä Hesburger on tuomassa asemalle pilottihankkeena uudistetun Hese-Kebab-konseptin.
– Suomusjärvellä avataan ensimmäinen uuden ja laajennetun valikoiman Hese-Kebab, josta odotamme innolla kokemuksia. Vastaavanlaisia hankkeita on vireillä muuallakin, mutta konseptia päästään kokeilemaan ensimmäisenä Kivihovilla.

Vuoti kertoo työntekijöiden rekrytoinnin olleen haasteellista, mutta Kivihovin aukioloja on tarkoitus laajentaa toukokuun puolivälissä niin, että asema on avoinna auki ympäri vuorokauden. Tällä hetkellä Kivihovi on avoinna joka päivä kello 6–21.

– Työhakemuksia voi ja kannattaa lähettää edelleen. Työntekijöitä on rekrytoitu jo yli 30, mutta hakijoita kaivataan vielä lisää, Vuoti sanoo.
Ympäri vuorokauden auki olevalla liikenneasemalla tarvitaan Vuotin mukaan jopa 50 työntekijää.

Liikenneaseman kaupankäynti on piristynyt alkuvuodesta, mutta Vuoti sanoo, että volyymia kaivataan yhä lisää.

Hän on luottavainen, sillä kesä on liikenneasemillekin sesonkiaikaa.

– Siinä oli vuoden verran epämääräistä aikaa ja moni tottui ajamaan Kivihovin ohi. Olemme luottavaisia, että asiakkaat huomaavat uudistetun aseman ja jalka löytää takaisin jarrupolkimelle Kivihovin kohdalla.​

Juttua päivitetty kokonaisuudessaan kello 16.05.
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
keijo.k
4 kuukautta sitten

Ei ole ollenkaan huono saada kilpailija S-ryhmälle. Piihovi jää nyt kahden, Shell/St1.n ja kivihovin/neste väliin.

Kantsiiko
4 kuukautta sitten

Onnea Neste…eihän tuotakaan osannut odottaa.

Niko
4 kuukautta sitten
Reply to  Kantsiiko

Paimiossa on Neste, mutta se ei ole mielestäni kovinkaan kummoinen. Jospa Kivihovista tulisi sellainen että voisi vaikka Salosta lähteä syömään tai kahville sinne

Peltari
4 kuukautta sitten
Reply to  Niko

Ja päästä Suomusjärveltä pihalla. Moottoritien kautta kiertäminen ei ole järkevää ja luonto kärsii. Kivet pois että kansa pääsee kulkemaan. Meitä on paljon huonojalkaisia jotka Apoteekkia tarvitaan. No halvempi kaupungille että taxsilla Saloon ja kela ja kunta maksaa.

Kesäkulkija
4 kuukautta sitten
Reply to  Niko

Eiköhän näiden liikenneasemien tarkoitus ole palvella matkalla olevien tarpeita, lepohetkeä, kahvitaukoa, virkistyneenä taas hyvä jatkaa matkaansa. Ei bailaukseen.

Kulkija
4 kuukautta sitten

Toivottavasti pitävät Kivihovin kebabin listalla.